Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι Anonymous χτυπούν ιστοσελίδες της UEFA για τις θανατώσεις ζώων


Στο στόχαστρο των Anonymous έχει μπει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η UEFA και η Ουκρανική κυβέρνηση όπου τα  χτυπούν τις ιστοσελίδες τους ukraine2012.gov.ua www.president.gov.ua  www.uefa.com και www.euro-2012.com Η ενέργεια τους αυτή είναι απάντηση στους θανάτους ζώων όπως αναφέρουν σε μήνυμα τους.

Στο μήνυμα τους αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχουν θανατωθεί 80.000 σκυλιά στην Ουκρανία σε επιχειρήσεις σκούπα από τους δρόμους διαφόρων πόλεων, και ότι η Ουκρανική κυβέρνηση λογοκρίνει την δημοσίευσή άρθρο που φέρνουν στο φώς την αλήθεια.  

Διαβάστε την ανακοίνωση των Anonymous (εδώ )




Άστεγος Διαβάτης Blogspot

Κοζάνη - Παγιδευμένη αρκούδα απελευθερώθηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ


Happy end είχε η σύντομη περιπέτεια μίας αρκούδας που βρέθηκε πιασμένη σε συρματόπλεγμα που είχε τοποθετηθεί, πιθανότατα, για παγίδευση ζώου στις παρυφές του Βούρινου στην Κοζάνη την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Η άτυχη αρκούδα στάθηκε… τυχερή καθώς το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του Αριστείδη Καλογερίδη, ενός ευαισθητοποιημένου κτηνοτρόφου ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για το περιστατικό.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη στην περιοχή και έστησε επιχείριση απελευθέρωσης του ζώου σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, Νατάσα Κομνηνού και τον κτηνίατρο Νίκο Πατσινακίδη. Αφού πρώτα αναισθητοποίησε την αρκούδα, την απεγκλώβισε με προσοχή και στη συνέχεια την απελευθέρωσε στην περιοχή όπου βρέθηκε αφού πρώτα της τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός για την παρακολούθησή της.

Έτσι πλέον η ανώνυμη, μέχρι χθες, αρκούδα απέκτησε… ταυτότητα. Είναι ο Αριστείδης μία αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών και βάρους 150 κιλών περίπου που πήρε το όνομά του από τον κτηνοτρόφο χάρη στον οποίο σώθηκε.


Ο Αριστείδης στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός καθώς η παγίδα θα μπορούσε να τον τραυματίσει σοβαρά και φυσικά να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι για παρόμοια περιστατικά παγίδευσης άγριων ζώων μπορείτε να απευθύνεστε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης στο τηλέφωνο 6957 834668.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχοντας έγκαιρα διαγνώσει το πρόβλημα της προσέγγισης αρκούδων στην ευρύτερη περιοχή του Βούρινου, είχε πραγματοποιήσει πριν από μερικές εβδομάδες επισκέψεις ενημέρωσης των κτηνοτρόφων για τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης.


Τέλος, στις περιπτώσεις συνεχούς προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προκρίνει συγκεκριμένα μέτρα με συνέργεια των αρμόδιων φορέων και των τοπικών κοινωνιών. Η κατά το δυνατόν φυσική απομάκρυνση των αρκούδων και η εξάλειψη των αιτιών προσέγγισης των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές είναι η ενδεδειγμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.


Επίσης τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί (νέοι οδικοί άξονες, αυξανόμενα ατυχήματα με άγρια ζώα, επανεμφάνιση αρκούδων σε νέες περιοχές, κλπ.) καθιστούν επιτακτική την αναθεώρηση του Σχεδίου Δράσης για την Καφέ Αρκούδα και τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής, κοινά αποδεκτής στρατηγικής για την αρμονική συμβίωση αρκούδας και ανθρώπου.


Άστεγος Διαβάτης Blogspot

Ενημέρωση προς τους ενοικιαστές διαμερισμάτων – μονοκατοικιών για τα ζώα συντροφιάς από την κ. Αναστασία Μπομπολάκη.


Ενημέρωση σχετικά με το τι προβλέπεται σχετικά με τους τετράποδους φίλους μας στα διαμερίσματα και σε μονοκατοικίες δημοσίευσε η σελίδα του Ζωφόρος   Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σύλλογου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κυρία Μπομπολάκη τονίζει ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να απαγορεύσει την την ύπαρξη  κατοικίδιων ούτε ο αριθμός τους μπορεί να είναι  λιγότερα των δύο ανά διαμέρισμα.


Διαβάστε σχετικά

Προς  τους ενοίκους και ιδιοκτήτες
διαμερισμάτων  πολυκατοικιών και μονοκατοικιών                                         07 Ιουνίου 2012

Κύριοι,
Θα  θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για την ισχύουσα νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς  βάσει του νέου νόμου  4039/2012 για τα διαμερίσματα τόσο των πολυκατοικιών  όσο και για τις μονοκατοικίες.
Ο νέος νόμος  δεν  καθορίζει  αριθμό ζώων  ούτε στα διαμερίσματα ούτε  στις μονοκατοικίες.
Ορίζει μόνο ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις, οι υγειονομικές,  και  οι συνθήκες ευημερίας των ζώων, επίσης ότι οι σκύλοι και οι γάτες θα πρέπει να έχουν σημανθεί   και να φέρουν οι ιδιοκτήτες  τους  ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας τους.
Ο Κανονισμός της πολυκατοικίας  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ να απαγορεύσει  την ύπαρξη  κατοικίδιων στα διαμερίσματα.
Σε περίπτωση όμως που υπάρχει Κανονισμός στις πολυκατοικίες  ( Κανονισμός όχι  Γενική Συνέλευση των  ενοίκων ή  ιδιοκτητών ) , τότε ο Κανονισμός ορίζει και τον αριθμό των ζώων ανά διαμέρισμα , που δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος των δύο ζώων ,  μεγαλύτερος μπορεί να είναι.
Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων  συντροφιάς  στην πυλωτή,  στην ταράτσα , στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφ΄οσον υφίσταται  ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε αυτή την περίπτωση.
Απομάκρυνση των ζώων γίνεται μόνο  με δικαστική απόφαση και καμία  άλλη αρχή  ή  πολύ περισσότερο πολίτες  δεν μπορούν  να διατάξουν  την απομάκρυνση ζώων.
Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στον πλανήτη  μας εκτός από  τα  ανθρώπινα όντα  υπάρχουν και τα  τετράποδα.
Δεν κατοικείται αποκλειστικά  από ανθρώπους.
Η αρμονική συνύπαρξη  των διαφόρων κατοίκων του πλανήτη μας   λοιπόν  είναι  υποχρεωτική.
Η αλλαγή της φιλοζωικής κουλτούρας  στην χώρα μας καθώς και η  κατάργηση  μεσαιωνικών και  παράνομων απόψεων  και αντιλήψεων  είναι επιτακτική ανάγκη.
Ο σεβασμός στον άνθρωπο και στα ζώα  είναι  υπέρτατη αρχή, που δυστυχώς  έχει εκλείψει από την κοινωνία μας και  καθίσταται αδήριτη ανάγκη να την επαναφέρουμε , - όπως και άλλες  αρχές και ιδανικά -  αν θέλουμε  να φτιάξουμε μια κοινωνία  πολιτισμένη και « ανθρώπινη» .
Το σύνθημα  της εποχής μας , για μια εκ βάθρων αλλαγή  σε ό, τι  γνωρίζαμε , κάναμε, σκεπτόμαστε  και  φέραμε την χώρα  μας  στο σημείο  αυτό  , είναι :
I’m gonna fix it,  δηλαδή  « θα το διορθώσω» .
Ας διορθώσουμε  και διορθωθούμε λοιπόν όλοι μας.
Ας διορθώσουμε και τις  προκαταλήψεις μας, την άγνοιά  μας για τα ζώα,  τις απολίτιστες θεωρίες μας  .
Έχουμε ηθική,  νομική και πολιτισμική υποχρέωση να τα  σεβόμαστε  , όπως τα  σέβεται  η Φύση και  η θρησκεία .
Εμείς μιλάμε , οι σκύλοι  γαυγίζουν, τα άλλα ζώα έχουν την δική τους φωνή.
Ας το καταλάβουμε  για να  γίνουμε καλύτεροι.

Για τον
Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος
Αναστασία Μπομπολάκη
Νομικός

Τηλ. Επικοινωνίας 6976489349