Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Έκλεισε ακόμα ένα παράνομο εκτροφείο. Ο ΚΟΕ που είναι?

Πριν προλάβει να εκδοθεί η Εισαγγελική εντολή για κατάσχεση - η οποία ομολογουμένως δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ - ο ιδιοκτήτης απομάκρυνε όλα τα ζώα εκτός από 4!


Από χθες το βράδυ είχε βγει μία ανακοίνωση στο facebook που με λίγες ασάφειες, έδινε την εντύπωση ότι το εκτροφείο έκλεισε και παράτησαν τα σκυλιά εκεί.

Ωστόσο, σήμερα πληροφορούμαστε από την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, ότι μετά από έκκληση του Δήμου Γραμματικού και Μαραθώνα προς τη Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής-Σαρωνικού ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του παράνομου εκτροφείου και σήμερα βρέθηκαν στο μέρος αυτό.

Όπως περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους:

Τα σκυλιά μέσα στα περιττώματά τους, νηστικά, διψασμένα με ψώρες και άλλα δερματικά. Οι μύγες σύννεφο. Τα μάτια τους άδεια μέσα στην τρομάρα.
Ένα Πομεράνιαν με μια τεράστια πληγή στην πλάτη. Άλλο ένα με τεράστιο όγκο στο στήθος. Αρκετά ετοιμόγεννα. Και ένα καθαρόαιμο θηλυκό λυκόσκυλο στην αλυσίδα γέρικο, με καλαζάρ και τρομακτική δυσπλασία. Ένα ερείπιο που ούρλιαζε από τους πόνους.


Και συνεχίζουν:

Μέσα σε μία παλιά σκοτεινή αποθήκη ένα κόκερ δεμένο με αλυσίδα μόλις είχε πεθάνει...
Έξω, πτώματα σε πλήρη αποσύνθεση. Η φρίκη της φρίκης ξανά, όταν δεν έχουμε συνέλθει ακόμη από τη φρίκη της Δάφνης. Περάσαμε από την Αστυνομία και μας είπαν ότι ο φάκελος είναι στην Εισαγγελία. Περιμένουμε την εισαγγελική εντολή για να κατάσχουμε τα σκυλιά. Στο σύνολό τους 37.




Γιατί ο ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος) δεν συνδράμει ποτέ στο κλείσιμο παράνομων εκτροφείων;
Πριν προχωρήσουμε στις φωτογραφίες, θα θέλαμε να θέσουμε μία ρητορική ερώτηση που μας απασχολεί σε κάθε τέτοια αποκάλυψη!
Στην Ελλάδα ο ΚΟΕ, είναι το εξουσιοδοτημένο όργανο της FCI για την προαγωγή της σωστής εκτροφής, και την προάσπιση συμφερόντων των επίσημων εκτροφέων.

Η μόνη φορά που ακούσαμε την έννοια "κυνοφιλία" ήταν όταν ο ΚΟΕ, αντέδρασε στην διάταξη για τους ακρωτηριασμούς ζώων, και μάλιστα τότε όλοι οι εκτροφείς, σηκώθηκαν στο πόδι και έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις εναντίων των φιλοζωικών οργανώσεων που είχαν ζητήσει απλά την εφαρμογή του νόμου!

Το τελευταίο διάστημα, έχουν κατασχεθεί ζώα από 3 παράνομα εκτροφεία. Οι άμεσα πληγέντες από την κακή εκμετάλλευση αυτών των ζώων, είναι οι επίσημοι εκτροφείς, αλλά ο ΚΟΕ, ποτέ δεν έχει φροντίσει να προασπίσει τα συμφέροντα του επίσημου εκτροφέα φροντίζοντας να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά!

Μία φορά δεν τον έχουμε δει να πρωτοστατεί ή να συνδράμει με κάποιο τρόπο στο κλείσιμο, έστω και μίας μόνο τέτοιας "φάρμας"

Ακολουθούν οι φωτογραφείς του παράνομου εκτροφείου!
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα   

ΠΗΓΗ : Happy Dogs World

ΟΥΖΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ Stelio Jeronymo !!!

ΟΥΖΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ   Stelio Jeronymo !!!Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου από τις 6μμ και μετά ελάτε να αποχαιρετήσουμε το Καλοκαιράκι στον κήπο του εξοχικού του Steliou Jeronymo στην Νέα Μηχανιώνα.Kαλή παρέα,καλή μουσική και καλός μεζές ψημένο στα κάρβουνα από τον χρυσοχέρη σεφ-διασώστη-εθελοντή Stelio.H Paraskevi Kala-itzidou και η Sasa Mavrou πάλι κάτι θα σκαρώσουν για να γελάσουμε.Η Eleni Moustou θα μας τρατάρει την μυθική της φάβα και η Sofia Arapidou θα φροντίσει να μην μείνουν άδεια τα ποτήρια.Στην υποδοχή η η Fu-lee και η Maria Avramidou 
.Kαι φυσικά δεν θα λείψει η έκπληξη αλλά αυτήν θα την δείτε από κοντά. Πάρτε τα μαχαιροπηρουνα σας (τα πλαστικά δεν βοηθούν το περιβάλλον) και ελάτε !!! Τιμή 10 ευρώ και τα τέκνα δωρεάν.Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην πανσιόν Greek center dogs για την φιλοξενία των βλασταριών μας.Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή μόνο εφόσων πραγματικά επιθυμείται να παραβρεθείται .Τηλέφωνο για πληροφορίες 6947-421278 Stelios 6972-803165 Paraskevi.