Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μέσα σε ΜΙΑ μέρα βρέθηκαν 13 νεκρές χελώνες Caretta caretta στην Αλεξανδρούπολη



Φαίνεται πως όλοι έμαθαν τα νέα. Ο κόσμος ανησυχεί για την μοίρα της Caretta caretta.
Όμως, δύο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:
-Γιατί τόσο μακριά από τις ακτές της Ζακύνθου;
-Ποια η αιτία του θανάτου τους;

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους πως η χελώνα Caretta caretta παρουσιάζεται στην Ελλάδα διότι οι ελληνικές ακτές είναι οι πιο κατάλληλες της Μεσογείου για να δημιουργήσει την φωλιά της και να γεννήσει τα αυγά της.

Οι ακτές αυτές δεν είναι μόνο στο νησί της Ζακύνθου αλλά και στην Πελοπόννησο καθώς και στην Κρήτη.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί 7 προγράμματα προστασίας σε αυτές τις περιοχές κάθε καλοκαίρι. Έχει επιτυχώς καταγράψει την διαδικασία αναπαραγωγής της χελώνας τα τελευταία 30 χρόνια προστατεύοντας τις συγκεκριμένες παραλίες και ενημερώνοντας το κοινό για την δραστηριότητα των χελωνών. Αυτήν την χρονιά το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ έχει φιλοξενήσει τραυματισμένες χελώνες που βρέθηκαν τόσο μακριά όπως η Αλεξανδρούπολη στον βορρά και η Κάρπαθος στον νότο. Τα μεταναστευτικά είδη όπως οι χελώνες Caretta caretta μπορούν να καλύψουν χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε έναν χρόνο, περιπλανώμενες σε όλη την Μεσόγειο θάλασσα, επιστρέφοντας όμως πάντα στον τόπο γέννησης τους για να γεννήσουν τα αυγά τους την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το βόρειο Αιγαίο είναι ένας σημαντικός χώρος για την ανεύρεση της τροφής των Caretta caretta. Υπάρχει αφθονία σε φύκια και πλαγκτόν, σημαντικά στοιχεία για της διατροφή τους, καθώς και ρηχά νερά με ζεστές θερμοκρασίες κατάλληλες για ξεχειμώνιασμα.
Το μέγεθος του καβουκιού των χελωνών που βρέθηκαν νεκρές στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Μαΐου 2012, είχε μήκος μεταξύ 50 εκ. και 78 εκ. ένδειξη που μαρτυρεί πως ήταν ενήλικες.
Γιατί πέθαναν αυτές οι θαλάσσιες χελώνες?

Μία από αυτές ήταν σε πολύ προχωρημένη σήψη για να καταλάβουμε την αιτία θανάτου της αλλά στις υπόλοιπες 12 ήταν δυνατόν να γίνει κατανοητή.

- Για έξι από αυτές δεν υπάρχουν ορατοί τραυματισμοί παρά μόνο παρουσία από φύκια και λάσπη που σημαίνει πως ξεχειμώνιαζαν στην περιοχή. Πολύ πιθανόν να είναι κατά λάθος θύματα των διχτύων των τρατών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έως το τέλος του Μαΐου κάθε χρόνο.
- Δύο από αυτές είχαν σοβαρή βλάβη στο πίσω μέρος του καβουκιού τους που πιθανών να προκλήθηκε από συγκρούσεις με σκάφη ή τράτες.
- Τέσσερις ήταν σκόπιμα χτυπημένες στο κεφάλι με σοβαρά τραύματα που οδήγησαν στον θάνατο τους μετά από εβδομάδες αβάσταχτου πόνου.

Ακόμη, επισημαίνουμε εδώ πως οι δύο χελώνες που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, εμφάνισαν παρόμοια τραύματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από ανεύθυνους ανθρώπους. Ευχόμαστε πως οι χελώνες θα ανακάμψουν και θα επιστρέψουν σύντομα στο φυσικό τους περιβάλλον. Η θάλασσα είναι για όλα τα πλάσματα.

Κι ας μη ξεχνάμε αυτό που λέει μια παροιμία των Ιθαγενών Αμερικανών: «Σεβαστείτε τη Γη: δεν κληρονομήσαμε τον πλανήτη από τους προγόνους μας αλλά τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

Παύλος Τσάρος, Υπεύθυνος Κέντρου Διάσωσης ΑΡΧΕΛΩΝ



ΠΗΓΗ:Άστεγος Διαβάτης Blogspot













Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας - Πρόγραμμα ολοκληρωμένων δράσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων



Πρόγραμμα ολοκληρωμένων δράσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έχει εκπονήσει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και θα θέσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε εφαρμογή.
Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των δράσεων ανήκει στον Δήμαρχο Λουκά Τζανή.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος επισημαίνει:

«Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας στα πλαίσια της δυναμικής περιβαλλοντικής πολιτικής του, έχει ήδη επεξεργαστεί και πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.


Καταρχήν, η ενημέρωση του κοινού στον τρόπο χειρισμού και προστασίας των κατοικιδίων και κυρίως η ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε αυτά, οδηγεί στη μείωση της κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης των ζώων και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο καταπολέμησης του προβλήματος των αδέσποτων από τη ρίζα του. Για το σκοπό αυτό θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα επιμορφωτικές παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου με προβολές και ταυτόχρονη εκπαίδευση στην αντιμετώπιση και το χειρισμό των αδέσποτων ζώων.


Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επίβλεψη και την αυστηρή τήρηση του ν. 4039/2012 –που αφορά στα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και στην προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό- και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προχωρούμε στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.


Όλοι οι δημότες μας θα πρέπει να σταθούν αρωγοί στο έργο μας και στις προσπάθειές μας. Τα παιδιά μας θα πρέπει να γαλουχηθούν με αξίες, όπως σεβασμό προς κάθε έμβιο οργανισμό, αγάπη για τη φύση, το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης. Αυτό πρέπει να είναι το πρόσωπο και όλης της τοπικής κοινωνίας. Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα παραμελημένων αδέσποτων, κακοποιημένων και νεκρών ζώων. Αλλοτριώνει κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά και αποτελεί εικόνα ντροπής για όλους μας».
ΠΗΓΗ: Άστεγος Διαβάτης Blogspot


Η βία ως κύρια αιτία επιθετικότητας των σκύλων.


 





                                                                                                                                                                   Υπάρχουν διάφορες αιτίες για τις οποίες ο σκύλος παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά.
Η πρώτη και κυριότερη αιτία επιθετικότητας  είναι η βία.

Ξεκινώντας όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι ονομάζουμε βία απέναντι στον σκύλο.

Οποιαδήποτε συμπεριφορά μας, μπορεί να προκαλέσει φόβο ή πόνο  στον σκύλο πρέπει να θεωρείται βία.

Ακόμα και εδώ όμως θα παρατηρήσουμε ότι η ποιότητα και ποσότητα βίας που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι και να προκαλέσει ανάλογα συναισθήματα στους τετράποδους φίλους μας είναι σχετική κατά άτομο(άνθρωπο και σκύλο).

Για τον σκύλο μου τον "Πάκο" ένα γκόλντεν ριτρίβερ, η παραμικρή δυνατή ένταση στην φωνή είναι μια τρομακτική εμπειρία, ενώ η "Τζούντη" το γερμανικό ποιμενικό που με συντροφεύει, θα αντιδράσει στο ίδιο ερέθισμα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Πολλές φορές έχω ακούσει να μου λένε ότι, "εγώ δεν χρησιμοποιώ βία στον σκύλο μου, να μόνο που μερικές φορές του έχω ρίξει κανα δυο με εφημερίδα και τον τσάκωσα από το σβέρκο, όταν έκανε την ανάγκη του "μέσα" ή όταν δάγκωνε τα έπιπλα  όταν ήταν 3 μηνών".

Άλλος πάλι έριχνε μια αλυσίδα στον σκύλο του, όταν ήθελε να τον "διορθώσει" για κάποια λάθος συμπεριφορά(γιατί έτσι του είπαν... ότι είναι το σωστό) και ένιωθε καλά, νομίζοντας ότι αφού δεν του έριξε καμιά κλωτσιά....όλα εντάξει.

Έναν σκύλο που διαρκώς τον μαλώνουμε (διορθώνουμε) για την λάθος κατά την γνώμη μας συμπεριφορά του, σίγουρα θα του δημιουργήσουμε νευρικότητα, φοβία, αβεβαιότητα και γενικώς θα έχουμε έναν σκύλο που θα αποφεύγει να δοκιμάζει συμπεριφορές, ενώ από την άλλη δεν θα έχουμε δώσει στον σκύλο μας να καταλάβει, τι θέλουμε από αυτόν. Αν μάλιστα πρόκειται για σκύλο εργασίας-σπορ θα τον έχουμε "χαλάσει" και σίγουρα δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Πολλές φορές ο σκύλος μας δείχνει να "αντέχει" στην τιμωρία. Αυτό όμως είναι μια λανθασμένη αξιολόγηση καθώς τις περισσότερες φορές δεν αναγνωρίζουμε τα "σημάδια"  - τα οποία είναι κάποια σήματα ηρεμίας που μας στέλνει, γυρίζοντας το κεφάλι στο πλάι η μυρίζοντας το χώμα, γλείφοντας γρήγορα την μουσούδα κ.λ.π - λέγοντάς μας στην σκυλίσια γλώσσα, ότι δεν νιώθει καλά και πρέπει να σταματήσουμε.

Παρερμηνεύοντας λοιπόν εμείς την συμπεριφορά του σκύλου(πολλές φορές νομίζουμε ότι αδιαφορεί ή κατάλαβε το λάθος του...) συνεχίζουμε την ίδια τακτική.

Η βία λειτουργεί συσσωρευτικά για τον σκύλο μας με αποτέλεσμα να έχουμε αργότερα μια αιφνίδια έξαρση της επιθετικής συμπεριφοράς.

Άλλες πάλι φορές η ηλικία του σκύλου είναι τέτοια(είναι κουτάβι) που δεν του επιτρέπει να εμφανίσει ανάλογα σημάδια επιθετικότητας.

Η ανασφάλεια και ο φόβος σε όλα τα όντα του πλανήτη είναι η κύρια αιτία επιθετικής έκφρασης με όποια μορφή μπορεί αυτή να εμφανιστεί.

Έτσι συμβαίνει και με τον σκύλο. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι όπως είπαμε και στην αρχή, που μπορεί να έχουμε επιθετική συμπεριφορά από κάποιον σκύλο.

Η ασύδοτη "αγάπη" σε μια σχέση  χωρίς όρια μπορεί να αλλάξει το στάτους της ιεραρχίας και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς και επιθετικότητα.

Η λάθος ή η ημιτελής κοινωνικοποίηση θα προκαλέσει φοβίες και επιθετικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τέλος έχουμε και την γενετική προδιάθεση του σκύλου(έντονη κτητικότητα, ιδιαίτερη ευαισθησία-φοβίες κ.λ.π) αλλά και τις περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Για όλα όμως αυτά που προαναφέραμε τον σημαντικότερο ρόλο παίζει η συμπεριφορά του κηδεμόνα του σκύλου. Αυτή είναι που μπορεί να καθορίσει αλλά και να διορθώσει τα κακώς κείμενα ακόμη και της προδιάθεσης του ζώου.

Μην ακούτε συμβουλές του τύπου, "σπάστου από νωρίς τον τσαμπουκά" γιατί μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η λογική  και αργότερα ο σκύλος να παρουσιάσει  επιθετικότητα σε σας ή σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας εκεί που δεν το περιμένετε και αυτό μπορεί να συμβεί ξαφνικά και σε διαφορετική χρονική στιγμή της ζωής του ζώου που σε παλαιότερη παρόμοια κατάσταση δεν θα είχε φανερώσει καμιά απολύτως συμπεριφορά.

Αν για κάποιο λόγο ο σκύλος σας, παρουσιάσει σημάδια επιθετικότητας, μην απαντήσετε με οποιαδήποτε μορφή βίας, αλλά συμβουλευτείτε άμεσα κάποιον ειδικό στις συμπεριφορές των σκύλων.Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα από την αρχή, μπορούμε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και η κατάσταση να αλλάξει. Η επιθετικότητα στους σκύλους είναι μια σοβαρή κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και με μεγάλη υπευθυνότητα.


Συντάχθηκε από: kynagon
Δημοσθένης Μουμιάδης - Kynagon Positive Dog Training


ΠΗΓΗ HappyDogsWorld.com
:

Αποχώρηση ομίλου spaniel Ελλάδος από τον ΚΟΕ


Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σπάνιελ Ελλάδος ομόφωνα αποφάσισε την αποχώρησή του από τον ΚΟΕ, μετά από την ετσιθελική απόφαση του δεύτερου, να επιβάλει εξέταση κυνηγιού στα spaniel, χωρίς να λάβει υπόψιν, τις αντιδράσεις από τον ίδιο τον κυνοφιλικό όμιλο της φυλής!

Ο ΚΟΕ, συνέδεσε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος με το κυνήγι, κάτι που σε πολλές χώρες έχει ήδη καταργηθεί!

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σπάνιελ Ελλάδος, μάταια προσπάθησε να εξηγήσει γιατί τα spaniel δεν είναι κατάλληλα για κυνήγι, και ότι το καταστατικό του ομίλου, είχε μόνο σκοπό την καλυτέρευση της φυλής και την απαλλαγή τους από κληρονομικές παθήσεις (που είναι ο βασικότερος στόχος του κάθε εκτροφέα - breeding program) και όχι η ανάδειξή τους σε κυνηγετικές ικανότητες!

Ο ΚΟΕ - φανερά ενοχλημένος - τον τελευταίο καιρό από τις αλλαγές που έχουν επιβληθεί στον τρόπο διεξαγωγής των εκθέσεων, κάνει ότι είναι δυνατόν για να ισοπεδώσει την εικόνα του ως Κυνοφιλικού Ομίλου

Ακολουθεί το Δ.Τ. του Κυνοφιλικού Ομίλου Σπάνιελ Ελλάδος προς τον ΚΟΕ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σπάνιελ Ελλάδος είναι ένας από τους αρχαιότερους Κυνοφιλικούς Ομίλους της χώρας και ιδρύθηκε το 1996. Είμαστε ένας ενεργός Όμιλος, διοργανώνουμε ανελλιπώς εκθέσεις μορφολογίας, 17 μέχρι σήμερα, σεμινάρια κλπ σεβόμαστε ευλαβικά πάντοτε τους Νόμους και τους κανονισμούς του ΚΟΕ και της FCI.

Είμαστε ο μοναδικός Όμιλος στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα των Ομίλων των προηγμένων χωρών, που έχουμε με πλήρη διαφάνεια δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα μας, τα αποτελέσματα των DNA test για τις γενετικές παθήσεις των φυλών μας (PRA, FN, PFK κ.λ.π.) & Pattela Luxation και τα αντίγραφα όλων των εξετάσεων είναι κατατεθειμένα στον Όμιλό μας. Έτσι οποιοσδήποτε πολίτης έχει πλήρη εικόνα της υγείας των μελλοντικών γεννητόρων. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια ενημέρωσης για τις γενετικές παθήσεις και για τα προβλήματα συμπεριφοράς στις φυλές μας, και ειδικότερα το «rage syndrome», γιατί ακριβώς εκεί βρίσκονται όλα τα προβλήματα στις φυλές μας και όχι στο να αποδείξουν οι σκύλοι μας ότι είναι ικανοί να ξεπετάξουν ένα πουλί και μόλις πυροβοληθεί να το μεταφέρουν στον ιδιοκτήτη τους. Τι να τον κάνει κάποιος έναν σκύλο που μπορεί μεν να κυνηγάει αλλά θα τυφλωθεί από το PRA, ή θα έχει νεφροπάθεια, ή θα έχει σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας και θα επιτίθεται και θα δαγκώνει στα καλά καθούμενα?

Φροντίσαμε ώστε ο μελλοντικός αγοραστής κουταβιού από τον Όμιλό μας να μην υπάρχει περίπτωση να αγοράσει κουτάβι που θα νοσήσει από γενετικές παθήσεις και όχι μόνον ή να έχει προβλήματα συμπεριφοράς, Καταφέραμε να καταλάβουν οι περισσότεροι κάτοχοι σκύλων με προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς τι πρέπει να κάνουν. Το αποτέλεσμα ήταν να στειρωθούν πολλές δεκάδες σκύλοι όλα αυτά τα χρόνια, κι έτσι φυσικά να μην μπορούν να συμμετέχουν στις εκθέσεις μας και σε αναπαραγωγή. Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να τους αφήσουμε να παράγουν κουτάβια και να αυξήσουμε τα έσοδά μας από νέα μέλη και συμμετοχές στις εκθέσεις μας. Προτιμήσαμε όμως σαν Όμιλος να επιλέξουμε το σωστό για τις φυλές μας και όχι το οικονομικό μας συμφέρον.

Ανεβάσαμε ψηλά τον πήχη και καταφέραμε οι εκτροφείς στις φυλές μας να είναι ισάξιοι και να μην έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τους εκτροφείς των προηγμένων κυνολογικά χωρών και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Στον Όμιλο μας δεν υπάρχουν ούτε κουταβέμποροι, ούτε μεταπωλητές. Τα μέλη μας είναι υπεύθυνοι κυνόφιλοι, που βοηθούν το έργο μας με αγάπη και μεράκι, βάζοντας πάνω από όλα το καλό των σκύλων.

O K.O.E., ως μη όφειλε, μας επέβαλε και τη διοργάνωση κυνηγετικών αγώνων, επίσης σύνδεσε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος με το κυνήγι, κάτι που ακόμα και οι χώρες που το είχαν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία το έχουν καταργήσει.

Στη Γενική Συνέλευση του ΚΟΕ στις 26-5-2012 ζητήσαμε απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση που οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην οικονομική μας καταστροφή. Η Γ. Σ. επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία το απέρριψε. Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά, ότι πολλοί Όμιλοι στη χώρα μας, είτε έκλεισαν είτε είναι ανενεργοί, και όλοι για οικονομικούς λόγους. Δε μας δώσατε ποτέ την παραμικρή βοήθεια σε οτιδήποτε. Όχι μόνο αυτό, αλλά μας σπρώχνετε και στον οικονομικό γκρεμό και μάλιστα σε περίοδο κρίσης και σκληρής λιτότητας… Σας εξηγήσαμε επανειλημμένα, ότι οι φυλές Σπάνιελ που εκπροσωπούμε εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και στη χώρα καταγωγής τους δε χρησιμοποιούνται στο κυνήγι. Σας εξηγήσαμε επανειλημμένα, ότι ο Όμιλός μας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων κυνηγιού.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω….Βαρεθήκαμε να απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων.

Απευθυνθήκαμε σε δικηγόρο ο οποίος μας εξήγησε ότι όπως προκύπτει από το καταστατικό μας άρθρο 2, το οποίο από την ίδρυσή μας σας έχουμε καταθέσει και έχετε αποδεχθεί, η διοργάνωση κυνηγετικών αγώνων εφόσον δεν συμπεριλαμβάνεται οτιδήποτε σε σχέση με εργασία και αγώνες κυνηγιού στους σκοπούς του Ομίλου, αντιβαίνει στους σκοπούς του Ομίλου μας και άρα αν προβαίναμε σε διοργάνωση αγώνων θα ήμασταν παράνομοι, εκτός και αν αλλάζαμε τους σκοπούς του Ομίλου.

Αλλαγή του σκοπού ενός σωματείου όπως αντιλαμβάνεσθε, συντελείται με την ψήφιση από τη Γ.Σ. και τη σύμφωνη γνώμη, απολύτως όλων των μελών του Ομίλου, ( άρθρο Αστικού Κώδικα), πράγμα που είναι ανέφικτο μιας και ένα μόνον μέλος να διαφωνήσει, δεν μπορεί να επιτευχθεί.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΟΣΕ 10.06.2012
Δεν αγκαλιάσατε ποτέ με αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη τον Όμιλό μας που είναι υπό την «αιγίδα» σας, όπως οφείλατε. Αιγίδα σημαίνει προστασία και υποστήριξη. Δεν τη χρειαζόμαστε την ανύπαρκτη «αιγίδα» σας.

Αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευσή του Κ.Ο.Σ.Ε. στις 10/06/2012, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας για την επίτευξη των σκοπών του Ομίλου μας.
Αποφασίσαμε λοιπόν και σας δηλώνουμε, ότι δεν επιθυμούμε να είμαστε υπό την «αιγίδα» σας. Ζητούμε να μας διαγράψετε αμέσως από τις λίστες σας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εσείς μόλις χάσατε έναν ενεργό και δραστήριο Όμιλο. Εμείς δε χάνουμε τίποτα απολύτως.

Θα συνεχίσουμε το έργο μας διοργανώνοντας σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, έρευνα μελέτη και ενημέρωση για παντός είδους θέματα που θα βοηθήσουν τους εκτροφείς και ιδιοκτήτες των φυλών μας. Μαθήματα σωστής παρουσίασης, βαθειά ανάλυση των προτύπων των φυλών, αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς κλπ

Εκεί βρίσκεται και η πραγματική βελτίωση των φυλών μας.

Αποφασίσαμε σε αυτούς τους σκοπούς να διαθέσουμε τα χρήματα του ταμείου μας.

Τα μέλη μας έχουν αρκετές εκθέσεις ανά την Ελλάδα για να συμμετέχουν και ο Όμιλός μας θα έχει περισσότερο χρόνο, ώστε με κέφι και μεράκι να συνεχίσει το έργο της βελτίωσης των φυλών μας.

Καταφέραμε να είμαστε όλα τα μέλη φίλοι πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας χωρίς ανταγωνισμούς.

Περάσαμε καλά και τώρα θα περνάμε καλύτερα.

Μάλλον λοιπόν καλό μας κάνατε και είναι το μόνο πράγμα για το οποίο σας ευχαριστούμε.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός για να δημιουργηθεί άλλος Όμιλος για τις φυλές Σπάνιελ…Εμείς θα παρακολουθούμε για να διαπιστώσουμε 1. αν οι επόμενοι θα καταφέρουν να διοργανώνουν με επιτυχία κάθε χρόνο ανελλιπώς εκθέσεις και το ίδιο καλά διοργανωμένες με τις δικές μας, 2. αν θα έχουν αρμονικές σχέσεις τα μέλη τους με αλληλοβοήθεια όπως έχουμε εμείς 3. αν θα ασχοληθούν με τη βελτίωση των φυλών κάνοντας εξετάσεις στους σκύλους τους για τις γενετικές παθήσεις (PRA, FN, PFK, Pattela Luxation κ.λ.π.).και αγώνα ενημέρωσης για το θέμα αυτό. 4. αν θα κάνουν αγώνα για τα προβλήματα συμπεριφοράς και ειδικότερα για το «rage syndrome». 5.αν θα διοργανώνουν κάθε χρόνο ανελλιπώς και κυνηγετικούς αγώνες ώστε να ικανοποιηθείτε.

Σας το ευχόμαστε ολόψυχα.

Αναθέτουμε στον πρόεδρο της Γ.Σ. να υπογράψει την απόφαση για λογαριασμό των μελών της Γ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΟΣΕ

Στις25/6 δικάζεται ο εγκληματίας που μοίραζε φόλες στην Θεσσαλονίκη


----------------------------------------------------
Ένας προσωπικός και όχι μόνο αγώνας δικαιώνεται. Μετά από τέσσερα χρόνια έφτασε η μέρα της δίκης για αυτόν τον εγκληματία που έπιασα επ΄ αυτοφώρω να ρίχνει φόλα σε σκυλί αδέσποτο που φρόντιζα. Ακολούθησα όλες τις διαδικασίες όπως ορίζει ο Νόμος (Μηνύσεις, καταγγελίες, τοξικολογικός έλεγχος ευρήματος, μάρτυρες κ.λ.π.) και την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 θα είμαι στην ευτυχή θέση να σταθώ απέναντι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με την μαρτυρία μου να δω αυτό το "κτήνος" στα μάτια και να του θυμίσω ότι υπάρχει Θεός και Δικαιοσύνη !!!!!! Καλώ όποιον φιλόζωο επιθυμεί να παραστεί στην δική . (Γ΄Μονομελές Πλημ/κείο Θεσ/νίκης - ισόγεια αίθουσα 16 - 25/6/2012 και ώρα 9.00 το πρωί ) . Για όλες αυτές τις ψυχές που αντίκρισα σκοτωμένες , εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να είναι βαρύς ο πέλεκυς του Νόμου για το ανθρωπόμορφο αυτό "κτήνος"