Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕ ΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ....


thl....Ή.... τι Φιλοζωική είστε εσείς ;
«Πάρε τη φιλοζωική» ή «τι φιλοζωική είστε εσείς» είναι οι συνήθεις φράσεις , όσων νομίζουν ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα των αδέσποτων. Είναι αυτοί που αδυνατούν να καταλάβουν ότι όσα σκυλιά και να «μαζέψει» η φιλοζωική τα αδέσποτα δεν θα τελειώσουν με αυτόν τον τρόπο.
Η συνείδηση των περισσότερων τελειώνει στο τηλεφώνημα στη φιλοζωική. Μέσα τους νιώθουν ανακουφισμένοι ότι έπραξαν το σωστό και λειτούργησαν ως φιλόζωοι.
Όμως η φιλοζωική δεν είναι ο «μπόγιας» και ένα τηλεφώνημα στη φιλοζωική δεν σε καθιστά υπεύθυνο ενεργό πολίτη και φιλόζωο.

Θέλεις να βοηθήσεις το αδέσποτο που βρήκες; Το αδέσποτο που τριγυρίζει στη γειτονιά σου;
-Βάλε νερό και φαΐ, φιλοξένησέ το έστω σε ένα εξωτερικό προστατευμένο χώρο.
-Αν δεν μπορείς εσύ να το φιλοξενήσεις αναζήτησε σε φίλους και γνωστούς.
-Πήγαινέ το στον κτηνίατρο αν είναι τραυματισμένο ή για να δει αν έχει microchip.
-Αν δεν έχει πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ο Δήμος σου συγκέντρωσε χρήματα και στείρωσέ το με τη βοήθεια της φιλοζωικής.
-Δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο διαδίκτυο με όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς για να βρεθεί ο κηδεμόνας του ή αυτός που το παράτησε ή για να βρει κάποιον να το υιοθετήσει.
«Πάρε τη φιλοζωική» για να σε βοηθήσει σε όλα αυτά αλλά όχι για να το πάρει.
All beings
Η ασυλοποίηση των ζώων απαγορεύεται βάσει νόμου στην Ελλάδα. Επιτρέπεται η ολιγοήμερη παραμονή σε καταφύγια (όσο χρειάζονται περίθαλψη και φροντίδα) και μετά επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον.
Μάθε να συμβιώνεις με τα αδέσποτα. Τα αδέσποτα δεν «φυτρώνουν», αλλά δημιουργούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους και τις ανεξέλεγκτες γέννες δεσποζόμενων ζώων.
«Πάρε τη φιλοζωική» για να τη βοηθήσεις όχι για να της αναθέσεις αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε.
Επίσης να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι τα ελάχιστα ενεργά μέλη της φιλοζωικής είναι απλοί πολίτες εθελοντές χωρίς καμία νομική υποχρέωση να κάνουν αυτό που κάνουν, δεν είναι υπηρεσία , δεν πληρώνονται αντίθετα βάζουν από την τσέπη τους χρήματα ,κάνουν ο, τι μπορούν γιατί έχουν κάνει την προσωπική επιλογή να βοηθήσουν τα ζώα, αλλά δεν μπορούν οι ώμοι τους να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των χιλιάδων πια ενήλικων αδέσποτων, κουταβιών και μικρών γατιών.
Σ΄ αυτές τις ώρες της Εθνικής Κρίσης η δική μας Φιλοζωική αυτό που μπορεί με χίλιους και πάλι κόπους να κάνει είναι να βοηθάει τα ομοίως πάρα πολλά τραυματισμένα και άρρωστα ζώα.
Το Πάρε την Φιλοζωική πρέπει να αντικατασταθεί από το Πάρε τον Δήμο, που από τον νόμο έχει την υποχρέωση της περίθαλψης, στείρωσης , υιοθεσίας κλπ των αδέσποτων.
Παρακαλούμε και πάλι τους υπαλλήλους των Δήμων να μην δίνουν τα τηλέφωνα των φιλοζωικών αλλά αυτά των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι και ας επικοινωνούν μαζί μας και , αν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε , θα το κάνουμε ευχαρίστως.
Πάρε τον Δήμο λοιπόν.
Για τον
Φ.Σ.Χανίων Η Προστασία των Ζώων και την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη