Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΛΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

Η Hellexpo μην γνωρίζοντας προφανώς το το άρθρο 12 παράγραφος 2 του νόμου 4039 που ορίζει πως :απαγορεύεται για όποιον σκοπό η χρησιμοποίηση ζώων σε θεάματα, ψυχαγωγικές ή καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και η ποινή φυλάκισης είναι έως 2 έτη για κάθε ζώο καθώς και 5.000-15.000 ευρώ πρόστιμο, πλέων των διοικητικών που είναι 10.000 ευρώ για κάθε ζώο που χρησιμοποιήθηκε χρησιμοποίησε τα 3 ελαφάκια ως εκθέματα στον Χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε στον χώρο της ΔΕΘ .Εχθές 18/12 μετά από ενημέρωση που είχαμε από το http://happydogsworld.com/ κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία με την σύλληψη του υπευθύνου της έκθεσης και την απομάκρυνση των ζώων από τον χώρο.
Δεν διαφωνούμε πως το θέαμα είναι πολύ γλυκό,πολύ τρυφερό και πολύ όμορφο ΑΛΛΑ μόνο για εμάς
 όχι για τα ίδια τα ζώα τα οποία προέρχονται από εκτροφείο 
και προορισμός τους είναι η γευστική απόλαυση 
κάποιου καλοφαγά.
Την Κυριακή 16/12 η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε 
και για 2 πόνυ που βρισκόντουσαν
 στην πλατεία Αριστοτέλους και  οι επισκέπτες μπορούσαν
 να φωτογραφηθούν μαζί τους έναντι αντιτίμου
Και στις 2 περιπτώσεις ειδοποιήθηκε το Α.Τ ΛΕΥΚΟΥ  ΠΥΡΓΟΥ και ευχαριστούμε για την συνεργασία .
Θυμηθείτε πως νόμος υπάρχει -4039- 
και είναι πολύ αυστηρός αρκεί
 όλοι οι πολίτες να φροντίζουμε να εφαρμόζεται.
 .







1 έτος φυλακή και 5000€ πρόστιμο για βαρελόσκυλα στην Κρήτη


1 έτος φυλακή και 5000€ πρόστιμο για βαρελόσκυλα στην Κρήτη


Ως φαίνεται οι δραστήριοι φιλοζωικοί σύλλογοι στην Κρήτη είναι αρκετά επίμονοι και οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς για την εφαρμογή του Ν.4039/2012

Μετά από την επιμονή της προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κυρίας Μπομπολάκη, ότι η μόνιμη πρόσδεση του σκύλου αποτελεί βαριά μορφή παθητικής κακοποίησης, άρχισαν και οι αυτόφωρες συλλήψεις εις βάρος ιδιοκτητών σκύλων που διαβιούν μόνιμα σε βαρέλια! Τα γνωστά βαρελόσκυλα της Κρήτης. 

Όπως περιγράφει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Νέα Κρήτη, αστυνομικοί του τμήματος Σητείας, συνέλαβαν 55χρονο κτηνοτρόφο, και η υπόθεσή του εκδικάστηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου και καταδικάστηκε σε 1 έτος φυλάκισης και 5.000€ πρόστιμο. 

Διαβάζουμε στην εφημερίδα http://www.neakriti.gr/ τα παρακάτω: 

Ένα χρόνο φυλακή και 5.000 πρόστιμο επέβαλε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου σε 55χρονο κτηνοτρόφο ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελίες περαστικών να έχει αφήσει υποσιτισμένα και σε σιδερένια, σκουριασμένα και τρύπια βαρέλια 13 τσοπανόσκυλα στη μάντρα του, που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Σκοπής Σητείας.

Η καταγγελία έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, άντρες του οποίου έδρασαν άμεσα, συλλαμβάνοντας τον παραβάτη, τον οποίο οδήγησαν με τη σχηματισθείσα δικογραφία στο αυτόφωρο για να δικαστεί στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης.
Ο 55χρονος ήλθε αντιμέτωπος με το Νόμο 4039 περί κακομεταχείρισης ζώων συντροφιάς.

Οι αστυνομικοί που πήγαν για τον έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο του 55χρονου κτηνοτρόφου βρήκαν τα σκυλιά στα σιδερένια, σκουριασμένα και τρύπια βαρέλια, τα οποία δεν τους παρείχαν κανενός είδους προστασία από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Ορισμένα ήταν δεμένα με αλυσίδες και δεν έφταναν ούτε καν τα βαρέλια για να προφυλαχτούν από τη βροχή και το κρύο. Τα περισσότερα ήταν προφανώς υποσιτισμένα και πληγωμένα.

Δυστυχώς όμως για την Κρήτη και το Ν. Λασιθίου, αυτή δεν είναι η πρώτη ούτε και η μοναδική περίπτωση σκυλιών που ζουν σε ποιμνιοστάσια κάτω από άθλιες συνθήκες. Καταγγελίες έχουν γίνει πολλές και στην Αστυνομία και στις φιλοζωικές οργανώσεις από πολίτες που δε θέλουν να συνεχιστεί η κακομεταχείριση των ζώων από ανθρώπους, οι οποίοι, εκτός των άλλων, τα εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο.

Η Αστυνομία εμφανίζεται αποφασισμένη να ελέγξει όλες τις περιπτώσεις που θα φτάσουν μέσω καταγγελιών στις υπηρεσίες της, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να σταματήσει τώρα αυτή η βαρβαρότητα όπου και αν συμβαίνει, διαφορετικά νόμος θα εφαρμοστεί προς πάσα κατεύθυνση.

Ο 55χρονος από τη Σητεία είναι ο πρώτος που συλλαμβάνεται, οδηγείται στο αυτόφωρο και καταδικάζεται με αυτή τη βαριά ποινή. Όπως είχε δικαίωμα, έκανε έφεση και θα δικαστεί και πάλι σε δεύτερο βαθμό.

Μια αντίστοιχη περίπτωση είχαμε προχθές στα Χανιά, όπου συνελήφθη ένας Χανιώτης για κακομεταχείριση δύο σκυλιών και του ορίστηκε δικάσιμος για να δικαστεί στο τριμελές.




πηγή:

"Η Ζωή δεν είναι για πέταμα" - Δημοτικά Κυνοκομεία Νταχάου

"Η Ζωή δεν είναι για πέταμα" - Δημοτικά Κυνοκομεία Νταχάου


Με μία επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Τέντε και προς όλους τους κατά τόπου προϊσταμένους Εισαγγελιών Πρωτοδικών, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, καταγγέλλει τα δημοτικά κυνοκομεία Νταχάου που έχουμε δει κατά καιρούς να δημοσιεύονται εικόνες ντροπής γι αυτά. 

Πιο συγκεκριμένα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πέρα από την καταγγελία προς τους ανωτέρω φορείς, ξεκινάει και καμπάνια ενημέρωσης με σχετικό βίντεο και αφίσα για την πραγματική κατάσταση στα δημοτικά κυνοκομεία. 

Τέλος ζητάει τον έλεγχο για λόγους αδιαφάνειας του ΔΙΚΕΠΑΖ και του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. 

Ακολουθεί η επιστολή, το βίντεο και η αφίσα της καμπάνιας.


Η Ζωή δεν είναι για πέταμα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

TΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ,ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΤΑΧΑΟΥ 
ΖΩΝΤΩΝ ΨΥΧΩΝ


Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τα παρακάτω δημοτικά κυνοκομεία ανά την Επικράτεια για πλήρη παραβίαση κάθε νομιμότητας και ηθικής τάξης, για αδιαφάνεια πεπραγμένων εν γένει, για πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων και ζητά:
  1. να γίνει άμεσα έλεγχος από επιτροπή όσο το δυνατόν αδιάφθορη και αντικειμενική , με πλήρη διαφάνεια ενεργειών, με γνώμονα το συμφέρον των ζώων και όχι την συγκάλυψη ανομιών επί ζητημάτων ευζωίας πρωτίστως , διαφάνειας, οικονομικών , νομιμότητας υιοθεσιών, νομιμότητας περισυλλογής των ζώων νομιμότητα επί της επανατοποθέτησης αυτών.
    H επιτροπή προτείνουμε να απαρτίζεται από 2 μέλη του φιλοζωικού ή φιλοζωικών συλλόγων , 1 δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης , 1 της μείζονος αντιπολίτευσης του οικείου Δήμου και 1 κτηνίατρο της τοπικής κτηνιατρικής διεύθυνσης
  2. Ο έλεγχος να γίνει απροειδοποίητα.
  3. Να περαιωθεί εντός του Ιανουαρίου του 2013
  4. Να αποδοθούν , εάν προκύψουν, κυρώσεις διοικητικές και ποινικές κατά παντός υπευθύνου , όσο υψηλά ιστάμενος και αν είναι.
  5. Να κλείσουν τα κυνοκομεία της ντροπής που δεν επιδέχονται βελτιώσεων τέτοιων , ώστε να μιλάμε για ευζωία των εκεί ζώων.
  6. Να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις , εκεί που αυτό είναι εφικτό ,τηρουμένης και πάλι της αυτονόητης ευζωίας.
  7. Να τηρηθεί ο νόμος περί μη μόνιμης παραμονής των ζώων στα κυνοκομεία και να αναπτυχθεί εκ μέρους των Δήμων σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία , Δίκτυο Υιοθεσίας των ζώων των καταφυγίων είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. καθώς και Δίκτυο ενημέρωσης των δημοτών.
Τα διαδημοτικά κέντρα ΣΥΠΠΑΖΑΘ και ΔΙΚΕΠΑΖ να ελεγχθούν για έλλειψη διαφάνειας και προτιμησιακές συνεργασίες με φιλοζωικά σωματεία και αποκλεισμό άλλων μη αρεστών στους ιθύνοντες καθώς και για όλα τα ανωτέρω.
Να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες από κάθε άποψη των ιδιωτικών επαγγελματικών ξενώνων με τους οποίους συμβάλλεται το ΣΥΠΠΑΖΑΘ ή και άλλοι Δήμοι.
Να ελεγχθεί το ΝΤΑΧΑΟΥ ΖΩΩΝ του Αβραμίδη στην Γλυφάδα, όπου οι καταγγελίες μιλούν για εγκλήματα κατά των ζώων.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΩΝ:
  • Κοζάνης
  • Πτολεμαΐδας
  • Σερρών
  • Ναυπάκτου
  • Βέροιας
  • Καστοριάς
  • Γρεβενών
  • Καβάλας
  • Λάρισας
  • Χαλκίδας
  • Ξάνθης
  • Γιαννιτσών
  • Κατερίνης
  • Δράμας
  • Φλώρινας
  • Λαυρίου
Ευχαριστούμε και ευελπιστούμε σε μια άμεση απάντησή σας. 

Για την 
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το Φορουμ
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων 





  πηγή: