Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Διέσωσαν έγκυο σκυλίτσα μέσα από αγωγό ομβρίων υδάτων

Στον Σύλλογο Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. έφτασε μία κλήση για έγγυο σκυλίτσα χτυπημένη από αυτοκίνητο στη Μελίκη του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Τρία μέλη του Συλλόγου, πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, και διαπίστωσαν ότι η σκυλίτσα είχε χωθεί σε ένα αγωγό ομβρίων υδάτων όπου και είχε σφηνώσει και δεν μπορούσε να βγει.

Με αρκετή δυσκολία, και με χρήση σταθερής (το όργανο που χρησιμοποιούν στις περισυλλογές σκύλων τα συνεργεία περισυλλογής) κατάφεραν μετά από μισή ώρα να την απεγκλωβίσουν.

Παρά την κατάστασή της ήταν φιλική και δείχνοντας ευγνωμοσύνη άφησε να την φροντίσουν. Την μετέφεραν σε κτηνίατρο στη Βέροια όπου ο υπέρηχος έδειξε ότι τα κουτάβια είναι ζωντανά και ότι είναι ετοιμόγεννη.

Επίσης είχε πληγές και κάταγμα στο πόδι γεγονός που σε συνδυασμό με την εγυμοσύνη της δεν της επιτρέπει να περπατήσει.

Προς το παρόν περιθάλπεται από τον Σύλλογο, και μένει σε προστατευμένο χώρο για να γεννήσει ήρεμα!

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι ο Σύλλογος ζήτησε την βοήθεια του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση!Δέστε την διάσωση της σκυλίτσας καρέ - καρέ
Εικόνα



Εικόνα

 Εικόνα
Εικόνα



ΕικόναΠηγή : manthos@happydogsworld.com

Aegean Airlines: €20 πλέον το εισιτήριο για ζώο στην καμπίνα

Δημοσίευσηαπό doglover
Μέχρι πρόσφατα, καθώς έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές με αεροσκάφη της Aegean, τόσο με σκυλάκι όσο και με γατάκι, το εισιτήριο κόστιζε μόλις 4 ευρώ για τη μεταφορά του ζώου στην καμπίνα (έως 8 κιλά). Πλέον, όπως αναφέρει η Aegean στο επίσημο site της το κόστος αυτό ανέρχεται στα 20 ευρώ!
Η Aegean ανακοίνωσε ότι...απλοποιεί την πολιτική της και δεν επιτρέπει δεύτερη αποσκευή στους επιβάτες, εκτός αν πληρώνουν ως υπέρβαρο ενώ παράλληλα με μία σημείωση παραπέμπει στις χρεώσεις κατοικιδίων. Εκεί αναφέρει ότι ζώα στην καμπίνα, ως 8 κιλά, ταξιδεύουν εφόσον ο ιδιοκτήτης πληρώσει 20 ευρώ!

Με θλίψη είδαμε να αυξάνεται το κόστος από τα 4 στα 20 ευρώ, σε μία εποχή που είναι δύσκολη για όλους μας και πολλοί άνθρωποι, φοιτητές κ.α. θέλουν να παίρνουν τα ζωάκια τους μαζί τους όταν επισκέπτονται τα πατρικά τους, με ένα μικρό κόστος. Πλέον τα 20 ευρώ ίσως είναι ένα απαγορευτικό κόστος για τη μεταφορά του ζώου στην καμπίνα, που ήταν τόσο εύκολη για τα μικρόσωμα ζώα.

Το κόστος για ζώα μέχρι 25 κιλά, στο εσωτερικό ανέρχεται στα 40 ευρώ και για ζώα πάνω των 25 κιλών στα 80 ευρω.

Ωστόσο, οι αλλαγές της Aegean ίσως αποδειχτούν θετικές σε ό,τι αφορά μεταφορά ζώων στο εξωτερικό καθώς μέχρι πρότινος η χρέωση ήταν ανά κιλό συν συγκεκριμένους διεθνείς ναύλους. Πλέον ζώα έως 8 κιλά ταξιδεύουν με 40 ευρώ, μεσαία ζώα έως 25 κιλά με 80 ευρώ και μεγάλα ζώα από 25 κιλά και πάνω με 150 ευρώ. Οι ''fix'' τιμές κάνει πιο εύκολες τις υιοθεσίες ζώων ή τις ''μεταναστεύσεις'' μαζί με τους ιδιοκτήτες τους αφού μέχρι προσφάτως οι χρεώσεις ήταν υπερβολικά υψηλές όταν το κόστος υπολογιζόταν με το κιλό και πολλοί αναγκάζονταν να τα δώσουν για υιοθεσία πριν φύγουν για το εξωτερικό.

H Oλυμπιακή απ την άλλη συνεχίζει να χρεώνει 4 ευρώ για τα ζώα εντός καμπίνας (έως 8 κιλά) όμως δεν μεταφέρει καθόλου ζώα στο χώρο αποσκευών στα νέα αεροσκάφη λόγω έλλειψης ειδικών χώρων...οξυγόνου!
 Πηγή: http://www.adespoto.gr/index.php?option ... &Itemid=67

ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!

Το Σάββατο 16/6/2012 ξεκινούν οι στειρώσεις με τους εθελοντές κτηνιάτρους.Παρακαλούμε όσοι απο εσας φροντίζετε αδέσποτα σε διάφορες περιοχές να εποικινωνήσετε με το τηλ του συλλόγου 6970849083 ώστε να γίνει συντονισμός για να τα φέρετε να τα στειρώσουμε.
Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε ακόμη πιο πολύ την βοήθεια σας γιατί λόγο της οικονομικής κρίσης που μας βασσανίζει όλους η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.Ακόμη και τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανηθούν για τις βενζίνες μας είναι πολύτιμα.Για αυτό σας παρακακλούμε να μας βοηθήσετε με όποιο τρόπο μπορείτε.(μεταφορά ζώων) για παράδειγμα.Για να πετύχει και αυτή τη φορά το πρόγραμμα χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατών περισσότερων ατόμων.Περιμένουμε λοπόν την βοήθεια σας και την ενεργή συμμετοχή σας.....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΤΟΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Xristiana Karathanasi

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΟΣΟΙ ΤΑΙΖΕΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6932485481 ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΩΡΕΣ 14.00 ΜΕ 19.00. ΚΟΣΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΘΗΛΥΚΗ ΓΑΤΑ 15 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΗ 10 ΕΥΡΩ

Βρίσκεται στο Κρατητήριο,ΌΧΙ δεν είναι εγκληματίας ! Τον περισυνέλλεξε Περιπολίκο



 !
Αυτο το κουταβάκι περίπου 3 μηνών, βρεθηκε χθές το απόγευμα 10/6/12' στην μέση του δρόμου, όπου και μας ενημέρωσαν !
 Το περιπολικό σταμάτησε και χωρίς δεύτερη σκέψη οι Αστυνομικοί, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ !!! Το περισυνέλλεξαν και το οδήγησαν στο Κρατητήριο, οπου και θα παραμείνει για μια δυο μέρες ακόμα.

 Σήμερα με την συνδρομή και την βοήθεια της Κτηνιατρου κας.
Μακρή θα του γινει το πρώτο εμβόλιο, αποπαρασίτωση και μια γενική εξέταση.
Ζητείται ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα ΥΙΟΘΕΣΙΑ για τον μικρούλη !!!ΒΟΗΘΗΣΤΕ τον !!!!
Προωθήστε - Κοινοποιηστε την υιοθεσία του κουταβούλι !!!! Τήλ. Επικοινωνίας για Ό,ποιον ενδιαφέρεται σοβαρά να τον φιλοξενήσει η Υιοθετήσει στο
6944 731673 η στο Facebook - Iria Lionaki
Πηγή: adespoto.gr

 

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για το πως τα παιδιά της Νάπολης βλέπουν τα όσα παθαίνουν τα ζώα από τους ανθρώπους!



Το πώς βλέπουν οι μικροί μαθητές τη ζωή τους και τη ζωή των ταλαίπωρων των ζώων στη Νάπολη της Ιταλίας κατέγραψε ο Μαρτσέλο Ντ' Όρτα στο βιβλίο «Τα γουρουνάκια δεν είναι δεσποινίδες» συγκεντρώνοντας αποσπάσματα από εκθέσεις μαθητών του δημοτικού.
Τα πιτσιρίκια γράφουν για τα ζώα, για το πόσο αυτά υποφέρουν στα χέρια των ανθρώπων, για τη μαφία, τον ζωολογικό κήπο, τις ιπποδρομίες, τον παράδεισο, τις αμαρτίες, και την εξυπνάδα των κατοικίδιων και των αδέσποτων ζώων.
Το μικρό αυτό βιβλιαράκι θα το διαβάσετε «μονορούφι». Θα γελάσετε με αυτά που καταγράφουν τα παιδιά, θα σαστίσετε με τις αλήθειες που κατανοούν, αλλά και με τον αυθορμητισμό τους.
Το βρήκαμε στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» στο κέντρο της Αθήνας (Γραβιάς 3-5) στην εξαιρετική τιμή 6,50 ευρώ.
Τα υπόλοιπα βιβλία του ίδιου συγγραφέα – εκπαιδευτικού, τα οποία επίσης αξίζει να διαβάστε, είναι τα εξής:
«Εγώ ελπίζω να τη βολέψω», «Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα», και «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιαστήκαν από κάτω», εκδόσεις ΓΝΩΣΗ.

ΠΗΓΗ:zoosos.gr