Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μια τσαχπίνικια BUGATTI για εσάς:

 Μια BUGATTI  για εσάς:
Η κούκλα  αυτή βρέθηκε στις 29/6 να περιφέρεται στην Δωδεκανήσου
και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο μας για να ελεχθεί για chip.
To κορίτσι μας είναι 1,5 περίπου ετών,ατσιπάριστο,με πρόβλημα όρασης  στο δεξί της μάτι,
ακολουθεί θεραπεία για μαστίτιδα και θα δοθεί για υιοθεσία
 σε οικογένεια που θα εκτιμήσει τον εξαιρετικό και φιλικό της χαρακτήρα,το απίστευτο νάζι της,τις ατελείωτες γκριμάτσες της,τον κουνιστό δίχρωμο κολαρίκο της,την υπομονή της,την γλυκύτατη φατσούλα της ,το εξαιρετικό σταυροπόδι της και θα την κάνει να ξεχάσει πως έτσι την παράτησαν στον δρόμο!!
Μια υπέροχη και πολύτιμη BUGATTI περιμένει να ομορφύνει την ζωή σας.
Θα δοθεί στειρωμένη με συμβόλαιο υιοθεσίας.
 Τηλ.επικοινωνίας 6972-803165 και 6973-9924

Συγνώμμη κύριε ποιός είστε?
Γυρίζω και κοιλίτσες!!!!








 
 










Ισπανία: Ονόμασαν την μπυραρία τους...Λουκάνικο!




ΠΗΓΗ: adespoto.gr
Ο… θρυλικός Λουκάνικος άπλωσε τα… δίχτυα του και στην Ισπανία. Το συμπαθέστατο σκυλάκι χάρισε το όνομά του σε μπυραρία της Μαδρίτης, που έχει γίνει πλέον στέκι πολλών.
Έχοντας γίνει γνωστός από την ενεργή συμμετοχή του στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο γλυκύτατος σκύλος ενέπνευσε πολλούς,  θετικά και αρνητικά. Είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το «πρόσωπο της χρονιάς 2011» από το Time Magazine, ενώ για χάρη του έκαψαν το αυτοκίνητο της συζύγου του Χορτ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής του κλιμακίου παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας στην Αθήνα.
Αυτή τη φορά κάποιος στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη θέλησε να τον τιμήσει, δίνοντας το όνομά του σε μπυραρία. Όπως αναφέρει το lifo.gr το μαγαζί από την πρώτη στιγμή έγινε στέκι πολιτικών συζητήσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων και οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες του γνωστού σκύλου-μασκότ.
gazetta.gr

Ηράκλειο Κρήτης: Κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην αστυνομικού διευθυντή που πυροβολεί σκυλιά


O Γιώργος Γ. κατέθεσε στις 25 Ιουνίου 2012 μήνυση στην εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης ενάντια σε πρώην αστυνομικό διευθυντή που φέρεται να πυροβόλησε αδέσποτο σκυλί.
 Ενώ ένα χωριό 1000 κατοίκων, το Σκαλάνι, σιωπά και φοβάται, όπως λέει ο ίδιος ο κύριος Γιώργος στο adespoto.gr, εκείνος τόλμησε να υπερασπιστεί τη ζωή των ζώων που χάνονται εδώ και χρόνια, από όταν ακόμα ασκούσε το αξίωμα του και πυροβολούσε ό,τι κινούνταν!

Όπως μας είπε ο κύριος Γιώργος ο δράστης είναι πρώην αστυνομικός διευθυντής και το χόμπι του είναι να σκοτώνει σκυλιά! ''Εχει αποθρασσυνθεί! Εκανε το σερίφη ακόμα και όταν είναι σε αποστρατεία. Φανταστείτε τι έκανε όταν είχε και το αξίωμα'', λέει.
 
Ο κύριος Γιώργος κάποτε του είχε δωρίσει δύο βελγικά ποιμενικά και το ένα το σκότωσε  γιατί του έφαγε μία κότα! Το δεύτερο τη γλίτωσε αφού το είχε δώσει αλλού!
 
Η περιοχή είναι αγροτική και υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα. Τα προβλήματα μάλιστα δεν σταματούν στην κακοποίηση ζώων αφού την ίδια μέρα που σκότωσε το σκυλί πυροβολώντας το, αυτόπτες μάρτυρες ήταν στο σημείο για άλλο λόγο: καταπάτηση χωραφιού!
 
Την ίδια μέρα, από καταγγελία άλλου ατόμου και αφού αφέθηκε ελεύθερος, λέγεται ότι σκότωσε και άλλα σκυλιά ανενόχλητος και απτόητος!

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 57χρονος πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και θανάτωσε τον αδέσποτο σκύλο.Την υπόθεση διερευνά το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.
 
 
Το πρώτο σκυλί που σκότωσε, το σκότωσε μπροστά στα μάτια παιδιών που περίμεναν το λεωφορείο και συχνά το χαϊδευαν στην στάση.
 
Η μήνυση θα φτάσει στον Εισαγγελέα την Παρασκευή και ο κύριος Γιώργος ζητά εκτός από την τιμωρία του δράστη και να του αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας καθώς τον θεωρεί άκρως επικίνδυνο τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι απείλησε γυναίκες που θα κατέθεταν εκ μέρους ζωοφιλικού σωματείου και τελικά δεν κατέθεσαν.

Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης.
 
ΠΗΓΗ: adespoto.gr

Ρέντης: Σκότωσαν 37χρονο επειδή τους έκανε παρατήρηση για τις ακαθαρσίες του σκύλου



Συνελήφθησαν οι δράστες που αφαίρεσαν τη ζωή του 37χρονου φύλακα χθες το πρωί για ασήμαντη αιτία. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 37 ετών οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν. 
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία του 37χρονου υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, έγινε στον προαύλιο χώρο φύλαξης εταιρείας που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα, στον αριθμό 96 της παρόδου του Κηφισού, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
 
Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η ασήμαντη αιτία για την οποία οι δυο νεαροί δε δίστασαν να σκοτώσουν έναν συνάνθρωπό τους.  Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγο πριν τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου με αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα, οι δύο συλληφθέντες είχαν "έρθει στα χέρια" με το θύμα γιατί ο 37χρονος φύλακας έκανε παρατήρηση στον έναν από τους δύο γιατί είχε πάει τα σκυλιά του για την αναγκη τους στο χώρο της τράπεζας.
 
Οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
newsit.gr
ΠΗΓΗ:adespoto.gr 
 


Ποιός άλλος σας αφιερώνει όλη του την ζωή?Συγκινητικός απολογισμός μιας σχέσης ζωής

Συγκινητικός απολογισμός μιας σχέσης ζωής

Θερμοπληξία - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Η θερμοπληξία μπορεί να αποβεί θανατηφόρα και γι αυτό αντιμετωπίζεται πάντα ως επείγον περιστατικό.
Θερμοπληξία - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

ΣΚΥΛΟΣ+ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ= ΒΟΛΤΑ!

Σε αντίθεση με τον άνθρωπο ,που έχει πόρους ,τα ζώα συντροφιάς (ο σκύλος και η γάτα) λαχανιάζουν για να δροσιστούν. Γι αυτόν τον λόγο ,όταν βάζουμε το σκύλο (ή τη γάτα)μας για οποιοδήποτε λόγο στο αυτοκίνητο πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

Μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο ο σκύλος και η γάτα κινδυνεύουν να πεθάνουν από θερμοπληξία.

Δεν τα αφήνουμε ποτέ μόνα στο αυτοκίνητο ,έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά. Μπορεί κάτι να μας συμβεί, να δούμε κάποιον και να πιάσουμε κουβέντα .Στο μεταξύ ,το αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει μετατραπεί σε φούρνο.

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 22 βαθμούς Κελσίου ,η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αγγίξει σε ελάχιστο χρόνο τους 47 βαθμούς Κελσίου ,οπότε το εγκλωβισμένο ζώο αρχίζει να υποφέρει.

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης.

Να μην ξεχνάμε ότι και τα αδέσποτα υποφέρουν από τη ζέστη και τον καύσωνα.
Δεν μας στοιχίζει ,λοιπόν, τίποτα να γεμίσουμε για τα αδέσποτα ένα πήλινο ,φιλικό προς το περιβάλλον δοχείο ,με καθαρό νερό. Μια πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ:
-Βαρύ λαχάνιασμα
-Άφθονο σάλιο
-Ταχυπαλμία
-Ερυθρά ούλα ή γλώσσα
-Λήθαργος
-Έλλειψη συντονισμού
-Απροθυμία ή ανικανότητα να σηκωθεί
-Εμετός
-Διάρροια
-Αφασία

 
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Με την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος μετακινήστε τον/την σε σκιερό και δροσερό μέρος και τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον κτηνίατρό σας.Αν δεν βρίσκετε κτηνίατρο ακολουθήστε τα παρακάτω μέτρα για την άμεση αλλά σταδιακή μείωση της σωματικής θερμοκρασίας του σκύλου ή της γάτας:
-Βρέξτε το σώμα με άφθονο νερό –ΟΧΙ παγωμένο ειδάλλως θα πάθει σοκ.
-Βάλτε το ζώο ήρεμα μέσα στο μπάνιο και βρέξτε το με το ντους   ή
-Βάλτε  σε ψεκαστήρα δροσερό  νερό και ψεκάστε το κοντά σε ανεμιστήρα
ώστε μικρές ποσότητες δροσερού νερού (όχι παγωμένου).

Προσοχή! Πρέπει να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία σταδιακά, για να μην το πιάσει ρίγος.
 
Μόλις το ζώο συντροφιάς επανέλθει το πάμε αμέσως στον κτηνίατρο.
Πιο επιρρεπή στη θερμοπληξία είναι τα ζώα με κοντή και πλακουτσωτή μουσούδα, παχύσαρκα, μυώδη, μακρύτριχα , γέρικα αλλά και πολύ νεαρά, όπως επίσης τα κουτάβια και τα γατάκια. Τέλος ,όσα ζώα παίρνουν φάρμακα ή υποφέρουν από κάποια ασθένεια.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Θερμοπληξία - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

-Η μετακίνηση του ζώου συντροφιάς με το αυτοκίνητο πρέπει να γίνεται όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, δηλαδή πολύ νωρίς το πρωί ή το βραδάκι. Το ίδιο ισχύει και για τη βόλτα άσκησης και για την ώρα του φαγητού.
-Εάν ο σκύλος μας ζει έξω ,το κατάλυμά του πρέπει να βρίσκεται σε σκιερό σημείο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ,να αερίζεται και να είναι πάντα καθαρό.

-Στην αρχή του καλοκαιριού κουρεύουμε τα μακρύτριχα σκυλιά. Καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ,βουρτσίζουμε τακτικά και τους σκύλους και τις γάτες.

-Έχουμε πάντα καθαρό νερό σε σκιερό σημείο και σε δοχείο βαρύ ,ώστε να μην το αναποδογυρίσει άθελά του το ζώο.

-Και ο σκύλος και η γάτα μπορούν  να πάθουν έγκαυμα από τον ήλιο. Πιο ευάλωτα είναι τα ζώα με ανοιχτόχρωμες μύτες και αυτιά ,γι αυτό συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το κατάλληλο αντηλιακό.

-Εάν ταξιδεύουμε με πλοίο και είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετήσουμε το σκύλο μας στη «σκυλιέρα» του πλοίου, θα το κάνουμε ΜΟΝΟ εάν πληρούνται οι προδιαγραφές που επιβάλλει ο νόμος. Η «σκυλιέρα» δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στο φουγάρο ,όπου έχει πολύ θόρυβο και ζέστη ,δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένη στον ήλιο και σε ρεύματα και οφείλει να παρέχει καθαριότητα και ασφάλεια. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν πετάμε το εισιτήριο μας , φωτογραφίζουμε τις ανάρμοστες συνθήκες και στέλνουμε γραπτή καταγγελία στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισυνάπτοντας το εισιτήριο μας. Παράλληλα κοινοποιούμε την καταγγελία σε ζωοφιλικό σωματείο.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους , ΔΕΝ μεταφέρουμε ΠΟΤΕ κανένα ζώο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου ή στη μπαγκαζιέρα λεωφορείου ή πούλμαν. Ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς φερόμαστε υπεύθυνα ,σεβόμαστε τους νόμους και γνωρίζουμε τι κυρώσεις επιφέρουν.
Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι και τα αδέσποτα υποφέρουν από τη ζέστη και τον καύσωνα. Δεν μας στοιχίζει ,λοιπόν, τίποτα να γεμίσουμε για τα αδέσποτα ένα πήλινο ,φιλικό προς το περιβάλλον δοχείο ,με καθαρό νερό. Μια πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού.


ΠΗΓΗ :adespoto.gr

Δήμος Αθηναίων: Αυτά είναι τα σημεία με ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα


Μέσω twitter ενημερωθήκαμε από το Δήμο Αθηναίων για τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΟΤΙΣΤΡΩΝ για τα αδέσποτα ζώα.
Μοναστηράκι (στην πλατεία πίσω από την παλιά βρύση) (1)
Πλατεία Μητρόπολης – (πίσω απ την παλιά βρύση) (1)
Πεζόδρομος Ερμού (στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμικού) (1)
Πλατεία Συντάγματος (2)
Ναός Αγίου Διονυσίου - Οδός Σκουφά (Κολωνάκι) (1)
Στύλοι Ολυμπίου Διός (διασταύρωση οδών Όλγας & Αμαλίας) (1)
Οδός Ηρώδου Αττικού (στο τελείωμα της προς το Ζάππειο) (1)
Θησείο - Σταθμός ΗΣΑΠ (1)
Πάρκο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (1)
Πλατεία Κλαυθμώνος (1)
Πλατεία Κοτζιά (δίπλα στο Δημαρχείο) (1)
Πάρκο Ευαγγελισμού (από Β. Σοφίας στα σκαλιά στην χωμάτινη πλατεία) (1)
Πάρκο Ριζάρη (από την αριστερή είσοδο) (1)
Πλατεία Νέζερ (πίσω απ΄το Χίλτον στο σιντριβάνι) (1) 
Κήπος Μουσείου (οδός Πατησίων) (1)
Τοσίτσα & Μπουμπουλίνας (1)
Παρκάκι Ζωοδόχου Πηγής & Ναβαρίνου – Εξάρχεια (1)
Πλατεία Κάνιγγος (1)
Πλατεία Βικτωρίας (1)
Σταθμός Λαρίσης (έξω απ το πολυκατάστημα Saturn) (1)
Πάρκο στη διασταύρωση των οδών Ιωαννίνων & Κων/πόλεως (1)
Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων (κατεβαίνοντας προς Αθήνα δεξιά) (1)
Πλατεία Κουμουνδούρου (1)
Πλατεία Αγ. Νικολάου (σταθμός ΗΣΑΠ) (1)
Διασταύρωση των οδών Φωκίωνος Νέγρη κ& Ι. Δροσοπούλου
Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη (στο ύψος περίπου της διασταύρωσης με την οδό Μεγίστης)
Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος (στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου) (1)
Χώρος στάθμευσης - αποθήκευσης Δήμου Αθηναίων στη συμβολή των οδών Αγ. Πολυκάρπου και Καπνεργατών (1) 
Εργοτάξιο Δήμου Αθηναίων επί της Ιεράς Οδού 151 και στο χώρο στάθμευσης στη Softex (2)
Πλατεία Αmico στα Κ. Πατήσια (1)
Πάρκο, στη διασταύρωση των οδών Εριφύλλης και Αριστάρχου, στο Παγκράτι
Πεζόδρομος Μιχαήλ Νομικού στα Κ. Πατήσια (2) (Μία στα σχολεία - μία στη διασταύρωση με την οδό Αγίας Παρασκευής)
Λόφος Στρέφη (1) 
Προγραμματίζεται η τοποθέτηση μίας (1) ποτίστρας στον Λόφο Λυκαβηττού και μίας (1) στο Φυτώριο του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί, στο Τμήμα Καθαριότητας. 
ΠΗΓΗ:

Στις 16 Ιουλίου ο Penny Marathon - για καλό σκοπό

H Ελευθερία και η Δέσποινα θα τρέξουν την Μαραθώνια διαδρομή, στις 16 Ιουλίου, ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και να δείξουν τον θαυμασμό τους προς όλους αυτούς τους φιλόζωους που καθημερινά παλεύουν να προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή σε όλα αυτά τα πλάσματα!
Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr, οι δύο αδερφές αποφάσισαν να πάνε...κυριολεκτικά τρέχοντας για ένα καλό σκοπό! Να συγκεντρώσουν χρήματα για την Οργάνωση Διάσωσης Σκύλων της Μόνικα!
 
Εβαλαν κάτω τους χάρτες, βρήκαν τη διαδρομή και αποφάσισαν ότι θα κάνουν μαραθώνιο μέχρι το Μαραθώνα και πίσω στην Αθήνα!

Το adespoto.gr υποστηρίζει την προσπάθεια τους ως χορηγός επικοινωνίας.
 
 
ΠΗΓΗ: adespoto.gr

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΥ ΛΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ



Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. ( σχετικό άρθρο )

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουνίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης για έναν ταλαιπωρημένο και αδύναμο λύκο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών. Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση μέσα στα όρια του οικισμού από κτηνοτρόφους.

Σε συνεργασία με την τοπική Δασική Υπηρεσία, ο λύκος μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις πρώτων βοηθειών για την άγρια ζωή, του Φορέα στην Κερκίνη, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο λύκος, παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όπου και παρέμεινε δύο ημέρες για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για νεαρό λύκο 3-4 ετών ο οποίος παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση.



Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα) καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική μας ομάδας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο ταλαιπωρημένος λύκος θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις μας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του με στόχο τη μελλοντική του επανένταξη στο φυσικό του περιβάλλον.


Διαβάστε σχετικά - Βαμβακόφυλο - Περισυλλογή Λύκου από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

ΠΗΓΗ: Άστεγος Διαβάτης Blogspot

 

22 Άνθρωποι στο νοσοκομείο από επαφή με ξηρά τροφή

22 Άνθρωποι στο νοσοκομείο από επαφή με ξηρά τροφή




Μεγάλη προσοχή σε όσους δίνουν στα κατοικίδιά τους τροφές της εταιρείας diamond συνιστούν οι κτηνίατροι από τις ΗΠΑ, καθώς για πολλοστή φορά, εντοπίστηκαν κρούσματα σαλμονέλας, όχι μόνο σε κατοικίδια, αλλά και σε 22 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με το σκεύασμα!

22 άνθρωποι σε 13 πολιτείες, νοσηλεύονται με βαριά συμπτώματα σαλμονέλας, μετά την επαφή τους με την συγκεκριμένη τροφή!

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι 17 από τους 22 ασθενείς νοσηλεύονται ακόμα με βαριά συμπτώματα στης ασθένειας! Η ασθένεια μετά από ελέγχους έχει εντοπιστεί σε τροφές και σκύλων και γατών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει ήδη αποσύρει κωδικούς τροφών από τα ράφια!

Η ίδια εταιρεία, μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε αναγκαστεί να αποσύρει ξανά τις τροφές της, καθώς και τότε είχαν εμφανιστεί κρούσματα σαλμονέλας αλλά με άλλο κωδικό παραγωγής (εργοστάσιο).

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που εταιρεία αναγκάζεται να αποσύρει όλες της τις τροφές (γάτας, σκύλου και κουταβιών).

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και αν δείτε ύποπτα σημάδια στα κατοικίδιά σας, να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κτηνίατρό σας!
Αυτό το τονίζουμε γιατί τα δείγματα που ελήφθησαν για έλεγχο ήταν από διαφορετικά εργοστάσια κατασκευής της τροφής και όχι μόνο από ένα!
 
ΠΗΓΗ: : happydogsworld.com

Olympic Air: Στα 20 ευρώ πλέον το εισιτήριο για ζώο στην καμπίνα


Olympic Air: Στα 20 ευρώ πλέον το εισιτήριο για ζώο στην καμπίνα

Ακολουθώντας την πολιτική της Aegean Airlines, και η Ολυμπιακή χρεώνει πλέον 20 ευρώ και όχι 4 ευρώ για τα μικρόσωμα ζώα, στην καμπίνα. Επίσης, άλλαξαν και οι τιμές για μεταφορά ζώων στον ειδικό χώρο με οξυγόνο στις αποσκευές. Πλέον η Ολυμπιακή, όπως είδαμε να αναγράφεται στο site της, χρεώνει 40 ευρώ για ζώα έως 25 κιλά για το εσωτερικό και 70 για το εξωτερικό και 80 ευρώ για ζώα άνω των 25 κιλών για το εσωτερικό και 140 για εξωτερικό.Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου 2012 και προφανώς ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα.
Πηγή: .adespoto.gr