Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΦΙΣΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ-Ε.Κ.Π.Α.Ζ





Είσαι γραφίστας η ζωγράφος ? Εχεις καλλιτεχνικό χέρι η ζωηρή φαντασία? Σου αρέσει ότι έχει σχέση με το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ τα ΖΩΑ και την ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ? Αν απάντησες ΝΑΙ σε κάτι από τα παραπάνω είσαι αυτός που ψάχνουμε!! Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ δημιούργησε την δική σου αφίσσα με θέμα ΖΩΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και στείλτην στο mail ekpaz.aigina@gmail.com η strayanimalssalonika@gmail.com μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Η καλύτερη αφίσσα θα χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια του Ε.Κ.Π.Α.Ζ και του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σε σχολεία,δημόσιες υπηρεσίες, διαδίκτυο κλπ για το 2012-2013. Τι λες ? Το έχεις ? Ξεκινάμε!!!

Εχεις απορίες? Τηλ. επικοινωνίας 6973-318845 Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και 6972-803165 ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Η Λεισμάνια, και οι Δημοσιογράφοι - καθηγητές παρασιτολογίας




Το ότι οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει ειδήμονες επί όλων των θεμάτων αυτό το έχουμε διαπιστώσει... Το ότι θα είχαν και πτυχίο παρασιτολογίας ομολογώ πως όχι!

Στο απεργιακό τεύχος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" το οποίο μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε εδώ http://www.scribd.com/doc/100084357/EL0707, ο κ. Γ. Λαμπράκης, σε άρθρο του με τίτλο "Aπειλή από κουνούπια και αδέσποτα σκυλιά" προσπαθεί να εξηγήσει τις επιπτώσεις από την καθυστέρηση των ψεκασμών κατά των κουνουπιών στον νομό Ηρακλείου, ενός ως ειδήμων, δεν ξεχνάει να τονίσει την απαρχαιωμένη άποψη ότι τα αδέσποτα εντείνουν το πρόβλημα που ήδη υπάρχει, αφού είναι φορείς λεϊσμανίασης και ότι αυτή η ασθένεια μεταφέρεται στον άνθρωπο!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαμπράκης μεταξύ άλλων γράφει:

Την ίδια ώρα, ακόμα μία παράμετρος έρχεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερους φόβους και ανησυχίες...
Πρόκειται για τις αγέλες αδέσποτων σκύλων, όπου σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, καταγράφεται μία ραγδαία αύξηση λεισμανίασης στα τετράποδα.
Η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να μεταφερθεί στον άνθρωπο από τσίμπημα κουνουπιού, γεγονός που προκαλεί τρόμο στις τοπικές κοινωνίες.


α) Που στο καλό αυτός ο Δημοσιογράφος βρήκε τις μελέτες που επικαλείται?
β) Ποιος είναι αυτός που τελικά τρομοκρατεί τις τοπικές κοινωνίες με τις αντιλήψεις του για τα αδέσποτα?

Την αλήθεια για την Λεισμάνια και για τον κύκλο της ασθένειας από Καθηγητή Παρασιτολογίας και όχι από αυτούς που τυγχάνει να έχει δημόσιο βήμα για να βγάζουν τα κόμπλεξ τους, και ως εκ τούτου θα την πληρώσουν για ακόμα μία φορά οι "επικίνδυνες αγέλες που είναι φορείς ασθενειών" μπορείτε να διαβάσετε εδώ
{icon_arrow} ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ: Μια ιστορία με πολλές προκαταλήψεις
 
ΠΗΓΗ: Happy Dogs World