Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΑΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Τι να κάνετε αν ο σκύλος σας έχει αέρια
Ο μετεωρισμός των σκύλων δεν είναι διασκεδαστική εμπειρία. Τα σκυλιά έχουν την τάση να έχουν πολύ δύσοσμα αέρια και, εκτός από την προσβολή της μύτης, θα παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιό σας νιώθει εξίσου άβολα. Τα αέρια στους σκύλους μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων προβλημάτων και είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να βρείτε ποιο είναι το πρόβλημα πριν προσπαθήσετε να θεραπεύσετε το σκύλο σας.

Πιθανά αίτια αερίων στους σκύλους
Πιθανότατα ο σκύλος σας υποφέρει από ένα μικρής σημασίας πρόβλημα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, τα αέρια μπορεί να είναι σημάδι από κάτι πιο σοβαρό. Αν ο σκύλος σας μοιάζει να πονάει πολύ και δε θέλει να φάει, επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον κτηνίατρό σας. Οποτεδήποτε υποπτεύεστε ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι σοβαρό, καλέστε τον κτηνίατρο. Γνωρίζετε το κατοικίδιό σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και πρέπει να ακολουθείτε το ένστικτό σας.

Τα πιο συχνά προβλήματα που προκαλούν αέρια
Τρώει υπερβολικά γρήγορα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα στις μεγαλύτερες φυλές, όπως ο Γερμανικός Ποιμενικός. Αν ο σκύλος σας τρώει υπερβολικά γρήγορα, καταπίνει και αέρα, ο οποίος φτάνει στα έντερα γρήγορα και βγαίνει με τη μορφή αερίων από την άλλη πλευρά. Δοκιμάστε να δίνετε στο σκύλο μικρότερες ποσότητες φαγητού, λίγο τη φορά, για να του διδάξετε να τρώει πιο αργά.

Αλλαγή τροφής
Μερικοί σκύλοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις αλλαγές διατροφής και μπορεί να ανακαλύψετε ότι αν αγοράσετε άλλη μάρκα τροφής, ο σκύλος σας υποφέρει από μετεωρισμό. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί, όταν ταΐζονται πολλά μεζεδάκια από το τραπέζι. Αυτό μπορεί να εξεταστεί επιστρέφοντας στην παλιά μάρκα για μερικές μέρες.. τα αέρια θα σταματήσουν. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι να κάνετε τις αλλαγές στην τροφή πολύ σταδιακές, αναμιγνύοντας μια μικρή ποσότητα της νέας τροφής με την κανονική τροφή και σιγά σιγά αυξάνοντάς την.


Παράσιτα του εντέρου
Τα σκουλήκια είναι διαβόητα για την πρόκληση αερίων και μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστα για το σκύλο σας. Τσεκάρετε τα κόπρανα του σκύλου σας για σημάδια σκουληκιών. Είναι επίσης καλή ιδέα να αποπαρασιτώνετε το κατοικίδιό σας τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο, αλλά αν βρείτε αυτά τα τρομερά πλάσματα μέσα στα περιττώματά του, μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε συχνότερα.

Φτωχή διατροφή
Δεν είναι όλες οι σκυλοτροφές ίδιες. Μερικές είναι φτιαγμένες σχεδόν ολοκληρωτικά από βρώμη και άλλα παρόμοια σιτηρά και αυτό οπωσδήποτε δεν είναι καλό για το στομάχι του σκύλου. Η υπεραφθονία ινών ή το λάθος είδος υδατανθράκων μπορεί να αποβούν ολέθριοι για το πεπτικό σύστημα του κουταβιού και να έχουν σαν αποτέλεσμα τα αέρια. Για να το λύσετε, βρείτε μια τροφή, η οποία να είναι σωστά ισορροπημένη για το ζώο σας.

Αργή πεπτική οδός
Τα σκυλιά βγαίνουν εκτός φόρμας, όπως και οι άνθρωποι και αυτό συχνά έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκοιλιότητα και τα επιπλέον αέρια. Αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες να συμβεί αυτό ή να διορθώσετε το ήδη υπάρχον πρόβλημα, πρέπει να βοηθήσετε το σκύλο σας να διατηρείται σε φόρμα. Ένας μακράς διάρκειας όμορφος περίπατος μετά το γεύμα, θα βοηθήσει και εσάς και το σκύλο σας να έχετε πεπτικά συστήματα που λειτουργούν γρηγορότερα.

Κακά βακτηρίδια στο έντερο
Μερικές φορές, όταν ο σκύλος σας τρώει ή μασουλάει πράγματα που δε θα 'πρεπε, κακά βακτήρια μπαίνουν στο σώμα του. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στα έντερα και είναι καλή ιδέα να τα ξεφορτωθείτε. Αυτό είναι δυνατό προσθέτοντας προβιοτικά (καλά βακτήρια) στο φαγητό του σκύλου σας, για να καθιερώσετε ξανά την ισορροπία υγειών βακτηριδίων.

Δεν είστε υποχρεωμένοι ούτε εσείς ούτε ο σκύλος σας να ζείτε με τρομερά αέρια. Τσεκάρετε τα συμπτώματα και θα πρέπει να μπορείτε να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε μικρά προβλήματα, μόνοι σας. Ωστόσο, αν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου