Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Όργιο λαθροθηρίας στη Γαύδο – Απαγορεύθηκε το κυνήγι


Εικόνα

Tο κυνήγι θηραμάτων απαγόρευσε για τρία χρόνια στην ακριτική Γαύδο το δασαρχείο Χανίων, ικανοποιώντας και σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η απόφαση ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του πληθυσμού βασικών θηραμάτων, όπως των λαγών και της πέρδικας, εξαιτίας της λαθροθηρίας.

«Απαγορεύουμε σε όλη τη νήσο Γαύδο από την έναρξη της ισχύος της παρούσης και για τρία χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων πτερωτών και τριχωτών σε όλη την έκτασή της, για την προστασία του θηραματικού κεφαλαίου και τον φυσικό πολλαπλασιασμό τους στην περιοχή της νήσου Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», αναφέρεται στην απόφαση του δασαρχείου, ενώ επισημαίνεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.

Πηγή: http://www.econews.gr/2012/04/19/kunigi-gavdos/

Απαγόρευση κυνηγιού για 5 χρόνια στον Φωκά Κορινθίας


Για ακόμα μία φορά εκδίδεται απόφαση για απαγόρευση θήρας όλων των θηραμάτων, για 5 χρόνια για την προστασία της πανίδας. Μετά την Γαύδο που πρόσφατα ανακοινώθηκε η απαγόρευση θήρας, αυτή την φορά στον Φωκά Κορινθίας.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα στο http://www.korinthiaportal.gr/ γράφει:

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, απαγορεύεται, για μια πενταετία (μέχρι την 31η Αυγούστου 2016) το κυνήγι όλων των θηραμάτων στην περιοχή Φωκάς της Κορινθίας, με σκοπό την προστασία της πανίδας της περιοχής.
Το Δασαρχείο Κορίνθου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η περιοχή Φωκά πρόκειται να εκδώσει, άμεσα τη σχετική Αστυνομική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας.


Τώρα πραγματικά πως βοηθάει το κυνήγι στην διατήρηση της ισορροπίας της φύσης (που είναι ένα από τα "ισχυρά" επιχειρήματα των κυνηγών) ενώ από την άλλη οι αρμόδιοι φορείς τείνουν να εκδίδουν διαρκώς, αποφάσεις απαγόρευσης για την προστασία της φύσης, αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ακόμα!

Με το καλό και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, και κυρίως στις πυρόπληκτες!

ΠΗΓΗ: HappyDogsWorld.com

Ινδία: Απαγορεύουν τον τουρισμό για να σώσουν τις Τίγρεις


Η Ινδία τον τελευταίο καιρό με μία σειρά ανακοινώσεων που αφορούν την ευζωία των ζώων, μας εκπλήσσει διαρκώς ευχάριστα!

Μέσα σε λιγότερο από ένα έτος, έχει λάβει τόσο σοβαρές αποφάσεις για την προστασία των ζώων που στην πολιτισμένη Ε.Ε. παλεύουμε χρόνια να αλλάξουμε, αλλά έχουμε καταφέρει μία τρύπα στο νερό!

Πριν περίπου 4 μήνες, η Ινδία έβαλε τέλος στα πειράματα των ζώων ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς!

Ενώ... Η Ε.Ε. ακόμα το ψάχνει πως θα το απαγορέψει ΜΟΝΟ για την παρασκευή καλλυντικών.... Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Animal Aid, κάθε 8 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα πειραματόζωο στην Ε.Ε.......

Λίγους μήνες μετά, η Ινδία απαγορεύει εντελώς την τελετουργική σφαγή ζώων.

Την ίδια περίοδο η απαγόρευση σε επίπεδο Ε.Ε. ναυάγησε, καθώς τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες έρχονται σε σύγκρουση με τα δικαιώματα των ζώων και βέβαια σωστά μαντέψατε! Η Ε.Ε. είπε το ναι στην τελετουργική σφαγή ζώων στο όνομα των ελευθεριών...

Σήμερα διαβάσαμε όμως ακόμα ένα τεράστιο βήμα προόδου της Ινδίας! Απαγόρευσε τον τουρισμό σε περιοχές που ζουν τίγρεις με σκοπό την προστασία τους, σε πάνω από 40 "καταφύγια" με απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας η οποία επιφέρει και αυστηρά πρόστιμα στα κρατίδια που δεν θα καταφέρουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα προστασίας τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα του http://www.econews.gr/ ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στα 1.700 άτομα το 2011 ενώ τον προηγούμενο αιώνα ο πληθυσμός τους ήταν πάνω από 100.000.
 

Βαρελόσκυλα και στο Μαρούσι!

Στην οδό Δελφών στο Μαρούσι πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο και στα μεγαθήρια των πολυεθνικών εταιριών βρίσκονται κάποια κτήματα, που παραμένουν αδόμητα. Το καλό νέο σταματάει εδώ, γιατί στον αριθμό 71 σε αυτόν τον δρόμο υπάρχει ένα πρόχειρα περιφραγμένο κτήμα με μια στάνη, που βρίσκεται κοντά σ’ ένα εγκαταλελειμμένο παλιό κτίριο της εποχής των αρχών του προηγούμενου αιώνα.
Στη στάνη υπάρχουν πρόβατα, αρνιά, κότες και γάτες ανάμεσα σε παλιοσίδερα, τσίγκους, ξύλα, παλέτες, κλαδιά και κοπριές. Όμως σε απαράδεκτες συνθήκες διαβιούν και τα τρία σκυλιά, που βρίσκονται εκεί αλυσοδεμένα.


Κάτοικος της περιοχής μας επισήμανε το σημείο και σήμερα το πρωί πήγαμε επί τόπου για να διαπιστώσουμε, τι συμβαίνει.
Τα δύο σκυλιά είναι δεμένα κάτω από ένα δέντρο και ευτυχώς έχουν τουλάχιστον σκιά και ίσως νερό, αν και δεν μπορέσαμε, να πλησιάσουμε, για να δούμε αν τα δοχεία ήταν άδεια ή γεμάτα.
Όμως τα ζώα, που φαίνονται εξαιρετικά αδύναμα, δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους, ούτε μπόρεσαν, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας. Αφού η ζέστη και η δική τους εξάντληση είναι μεγάλη.
Το ένα έχει για σπιτάκι ένα βαρέλι, το δεύτερο έχει σκάψει έναν λάκκο στο χώμα μάλλον για να δροσιστεί. Το αν τα σκυλιά τρέφονται κανονικά, είναι εμβολιασμένα, έχουν αποπαρασιτωθεί, δεν το γνωρίζουμε, αλλά βλέποντας τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν, αμφιβάλλουμε για τη φροντίδα, που τους προσφέρει ο ιδιοκτήτης τους.
Ο αναγνώστης, που κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων, εξήγησε στο www.zoosos.gr και φυσικά το διαπιστώσαμε, ότι «το εν λόγω μαντρί είναι απολύτως ανεπαρκές ως κατάλυμα για τα ζώα.
Οι εγκαταστάσεις δείχνουν άθλιες και μόνο κάποια σκιά ενδεχομένως προσφέρουν. Κατά τα άλλα η δυσοσμία ήδη από την απόσταση του δρόμου είναι αποπνικτική, κρίνοντας από το είδος της κατασκευής οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό πρέπει να είναι εξοντωτικές τόσο τώρα το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, είναι δε απίθανο να υπάρχει αποχέτευση.
Φαίνονταν να έχουν νερό, φαίνονταν επίσης φανερά υποσιτισμένοι με ορατά τα κόκκαλα στα πλευρά και τα ισχία τους. Σε παρόμοια οικτρή κατάσταση βρισκόταν και ο τρίτος σκύλος, πιο μεγαλόσωμος και χρώματος καφέ, που όμως έχει την ατυχία να βρίσκεται δεμένος στον τοίχο του μαντριού χωρίς τη σκιά του δέντρου και για κατάλυμα έχει κάποια διάτρητη ιδιοκατασκευή που δεν προσφέρει καμία προστασία.
Και οι τρεις ξύνονταν τακτικά, συμπεριφορά που πιθανώς δείχνει παράσιτα ή και κάποια ασθένεια. Άμεση αντιμετώπιση χρειάζεται η κατάσταση των τριών σκύλων που προφανώς υποφέρουν».
Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στη Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου, η οποία προφανώς σε συνεργασία με την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία θα πρέπει, να προχωρήσει σε έλεγχο και να επιβάλλει πρόστιμα, αφού οι απαράδεκτες συνθήκες των οικόσιτων ζώων και των ζώων συντροφιάς είναι τεκμήριο της κακοποίησης, που συστηματικά υφίστανται.
Κάποιοι θα πρέπει, να καταλάβουν, ότι τον 21ο αιώνα δεν μπορεί ακόμα και στο κέντρο μια πόλης στην Αττική τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, όπως έκαναν οι πρόγονοι μας!
ΠΗΓΗ: www.zoosos.gr

Κερατέα: Το βλέπουν εκατοντάδες! Κανείς δεν νοιάζεται;

Το σκυλάκι αυτό, που βλέπετε σε αυτή την άθλια κατάσταση, περιφέρεται άρρωστο και σκελετωμένο στην περιοχή της Γαλήνης στην παραλία Βρωμοπούσι Κερατέας στην Αττική. Εκατοντάδες λουόμενοι είδαν αυτό το πλάσμα σε αυτή την άθλια κατάσταση ξανά και ξανά και κανείς δεν συγκινήθηκε.
Ίσως να σκέφτηκαν «το καημένο… πώς είναι έτσι;» και μετά προχώρησαν, αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι τα ζώα δεν χρειάζονται φαγητό, νερό και γιατρό. Τρώνε αέρα κοπανιστό και αυτογιατρεύονται από τις ασθένειες.
Μια γυναίκα τουλάχιστον φωτογράφισε αυτό το άρρωστο πλάσμα και ανέβασε τις φωτογραφίες του στο facebook προκειμένου κάποιος να φιλοτιμηθεί, να πάει εκεί, να το πιάσει, για το πάει στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω.
Η ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια μέχρι τώρα είναι μηδαμινή. Σε μια πόλη 5.000.000 ανθρώπων σχεδόν πάντα μόνο οι ίδιοι και ίδιοι δραστηριοποιούνται για να σωθεί κάποιο ζώο που, δυστυχεί…
Ο Δήμος Λαυρεωτικής στον οποίο ανήκει η Κερατέα τι κάνει; Περιμένει οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι να διαχειριστούν το τεράστιο πρόβλημα με τ’ αδέσποτα της περιοχής;
Προφανώς! Πάντως το ζώο είναι εκεί στην παραλία κάτω από τα δέντρα και κοιτάει τους λουόμενους που το προσπερνούν αδιάφορα. Η κοπέλα που το φωτογράφισε ανέφερε ότι αυτό το πλάσμα έψαχνε μέσα στην χούφτα της ψίχουλα για να φάει και νερό για να πιεί!