Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ινδία: Απαγορεύουν τον τουρισμό για να σώσουν τις Τίγρεις


Η Ινδία τον τελευταίο καιρό με μία σειρά ανακοινώσεων που αφορούν την ευζωία των ζώων, μας εκπλήσσει διαρκώς ευχάριστα!

Μέσα σε λιγότερο από ένα έτος, έχει λάβει τόσο σοβαρές αποφάσεις για την προστασία των ζώων που στην πολιτισμένη Ε.Ε. παλεύουμε χρόνια να αλλάξουμε, αλλά έχουμε καταφέρει μία τρύπα στο νερό!

Πριν περίπου 4 μήνες, η Ινδία έβαλε τέλος στα πειράματα των ζώων ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς!

Ενώ... Η Ε.Ε. ακόμα το ψάχνει πως θα το απαγορέψει ΜΟΝΟ για την παρασκευή καλλυντικών.... Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Animal Aid, κάθε 8 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα πειραματόζωο στην Ε.Ε.......

Λίγους μήνες μετά, η Ινδία απαγορεύει εντελώς την τελετουργική σφαγή ζώων.

Την ίδια περίοδο η απαγόρευση σε επίπεδο Ε.Ε. ναυάγησε, καθώς τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες έρχονται σε σύγκρουση με τα δικαιώματα των ζώων και βέβαια σωστά μαντέψατε! Η Ε.Ε. είπε το ναι στην τελετουργική σφαγή ζώων στο όνομα των ελευθεριών...

Σήμερα διαβάσαμε όμως ακόμα ένα τεράστιο βήμα προόδου της Ινδίας! Απαγόρευσε τον τουρισμό σε περιοχές που ζουν τίγρεις με σκοπό την προστασία τους, σε πάνω από 40 "καταφύγια" με απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας η οποία επιφέρει και αυστηρά πρόστιμα στα κρατίδια που δεν θα καταφέρουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα προστασίας τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα του http://www.econews.gr/ ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στα 1.700 άτομα το 2011 ενώ τον προηγούμενο αιώνα ο πληθυσμός τους ήταν πάνω από 100.000.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου