Χρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια διαμαρτυρίας και επιτέλους η Ευρώπη αναμένεται να ανακοινώσει την απαγορεύση εισαγωγής και πώλησης καλλυντικών και συστατικών αυτών που δοκιμάζονται σε ζώα, από τις 11 Μαρτίου 2013.
 
Η σημαντική αυτή νίκη, για την οποία μάλιστα πάλεψε η body shop και η οργάνωση crulety Free International (είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr την καμπάνια τους και τα νέα σετ καλλυντικών που δεν δοκιμάζονται σε ζώα, τα οποία δωρίσαμε σε 2 τυχερές αναγνώστριες) σημαίνει ότι όποιος πουλά καλλυντικά εντός Ε.Ε. δεν θα πρέπει να τα δοκιμάζει σε πειραματόζωα όχι μόνο εντός Ε.Ε. αλλά και πουθενά στον κόσμο!
 
Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς, ακόμα και σαπούνια ή οδοντόκρεμες!
 
Η Body Shop είναι απ τις λίγες εταιρείες ομορφιάς που δεν θα επηρρεαστεί απ την απαγόρευση αφού ήταν πάντα ενάντια στα Πειράματα σε ζώα.
 
Η προτεινόμενη απαγόρευση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ώστε η ομορφιά να είναι χωρίς...κακοποίηση, ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα που ακόμα δοκιμάζει τα καλλυντικά σε ζώα.
 
Η επικεφαλής της Cruelty Free International χαρακτήρισε ιστορικό το γεγονός.
 
Το 1991 η BUAV, ίδρυσε την Cruelty Free και δημιούργησε έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό με τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της Ευρώπης με το σκοπό να μπει τέλος στην δοκιμή καλλυντικών σε ζώα.
Το 1993 η Body Shop η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που έλαβε δράση ενάντια στα πειράματα στα ζώα υποστήριξε την καμπάνια τους.
Το 1996 η ιδρύτρια της body shop έγινε μέλος στο συνασπισμό και συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια υπογραφές που έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το 2012 η Cruelty Free International η πρώτη παγκόσμια οργάνωση αφιερωμένη στο να σταματήσουν ταπειράματα σε ζώα για τα καλλυντικά πραγματοποίησε καμπάνια σε 55 χώρες
συγκέντρωσε υπογραφές διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τα body shop, την οποία υποστηρίξαμε και στο adespoto.gr ενώ υπογράψαμε και εμείς σε κατάστημα body shop.
 
H επικεφαλής της Cruelty Free συναντήθηκε με τον επίτροπο τόνιο Μποργκ στις 30/1/13 για να συζητήσουν για την απαγόρευση.