Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ ταινιών αφιερωμένο στους γάτους




Όπως οι άνθρωποι έχουν το φεστιβάλ των Καννών, έτσι και οι γατόφιλοι θα έχουν από φέτος το φεστιβάλ της Μιννεάπολης.Αυτό που η φιλόζωη οργανώτρια Κέιτι πρόσεξε είναι ότι τα βίντεο με γάτους στο διαδίκτυο έχουν εξελιχθεί σε κοινωνικό φαινόμενο. Εμείς δεν θα διαφωνήσουμε. Αντίθετα, με τις συχνές αναρτήσεις ταινιών με γάτους, επιβεβαιώνουμε τη διαπίστωσή της.
Το νέο αυτό φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά στις 30 Αυγούστου στη Μιννεάπολη των ΗΠΑ.  Στόχος του είναι να μοιραστούν οι συμμετέχοντες το πάθος τους για τους γάτους και τα φιλμάκια με γάτους. Δικαίωμα υποβολής ταινιών έχουν όλοι, ανεξάρτητα από το αν τα φιλμάκια κυκλοφόρησαν ή όχι.
Επειδή το έφερε η κουβέντα και για να μην μείνετε παραπονεμένοι, σας παρουσιάζουμε τέσσερα από τα πιο δημοφιλή βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο. Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιο ή κάποια από αυτά θα σας αρέσουν.

Το πρώτο παρουσιάζει έναν γάτο νίντζια να κυνηγά με αργά βήματα. Θαυμάστε το ένστικτο του κυνηγού και την απόλυτη συγκέντρωση και ψυχική εγρήγορση του γάτου:
Το δεύτερο βίντεο δείχνει ένα γάτο που μένει για αρκετά δευτερόλεπτα με το στόμα ανοιχτό, εκφράζοντας έτσι μεγάλη απορία και έκπληξη:
Ένας γάτος που στέκεται μόνος του όρθιος δεν είναι συνηθισμένο θέαμα. Φαίνεται όμως ότι τον συγκεκριμένο τον έτρωγε η επιθυμία να έχει καλύτερη θέα των πουλιών της γειτονιάς:
Το τέταρτο έχει ήρωα τον Μαρού, που θεωρείται ο πιο αστείος γάτος του διαδικτύου. Μεγάλος θεατρίνος!

Γάτος ο δήμαρχος!


Δήμαρχος Σταμπς

Ο Σταμπς είναι ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους των ΗΠΑ. Εδώ και 15 χρόνια έχει τα ηνία της μικρής πόλης Τοκίτνα, στην Αλάσκα. Ο ίδιος, βέβαια, δεν το ξέρει αυτό, καθώς τα πολιτικά συστήματα είναι δύσκολο να τα κατανοήσει ένας... γάτος. Από την άλλη δεν παραπονιέται καθόλου αφού οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι τουρίστες, τον έχουν στα όπα όπα.


Πριν από 15 χρόνια, οι κάτοικοι της γραφικής πόλης έκριναν ότι οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών ήταν... άχρηστοι και ανίκανοι. Γι’ αυτό αποφάσισαν να ψηφίσουν για δήμαρχο τον συμπαθή γατούλη που σύχναζε στο παντοπωλείο της Τοκίτνα. Ο Σταμπς ήταν τότε λίγων μηνών και σήμερα είναι «γέροντας». Το παράδοξο αξίωμά του έχει κάνει την πόλη του διάσημη. Ο ίδιος, δε, μπορεί να υπερηφανεύεται για τους 1000 φίλους που έχει στο Facebook. Ο Σταμπς περνά τις ημέρες του στο παντοπωλείο, όπου τον επισκέπτονται οι κάτοικοι και οι τουρίστες. Εκείνος απολαμβάνει τα χάδια τους και το φρέσκο κρέας καβουριού που είναι το αγαπημένο του φαγητό. Για όσους πάντως αναρωτιούνται, η πόλη έχει και αντιδήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά.
 
 

Ένα γατάκι επέζησε χωρίς νερό και φαγητό για δυο βδομάδες



Το ταλαίπωρο γατάκι
Πώς μπόρεσε να επιβιώσει ένα γατάκι τριών μηνών χωρίς φαγητό και νερό για δυο βδομάδες κλεισμένο σε ένα εμπορευματοκιβώτιο; Οι ειδικοί λένε ότι ένα γατάκι της ηλικίας του μπορεί να ζήσει χωρίς νερό και φαγητό το πολύ οκτώ μέρες. Ξέρουμε όμως ότι το ταξίδι με φορτηγό πλοίο από την Σαγκάη στο Λος Άντζελες μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις βδομάδες. Το μυστήριο υπάρχει γιατί το εμπορευματοκιβώτιο με το γατάκι ήταν φορτωμένο σε πλοίο που ξεκίνησε από την Σαγκάη και έφθασε στο Λος Άντζελες. Η διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού υπολογίζεται σε δυο βδομάδες!
Το γατάκι, εξαθλιωμένο, παρελήφθη από τις αρμόδιες αρχές και τέθηκε σε καραντίνα, όπως ορίζουν οι νόμοι της χώρας. Μετά την περιποίηση που του έγινε και την ήσυχη νύχτα που πέρασε χορτάτο πλέον, άρχισε να ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και ένα καλό σπίτι να το φιλοξενήσει για το υπόλοιπο της ζωής του.
 

Δίκτυο Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων για στειρώσεις ζώων




Στην ιστοσελίδα www.diagnovet.gr δημοσιεύτηκε χθες η ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στην οποία αναφέρεται ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα μεριμνήσει για την οργάνωση και λειτουργία δικτύου εθελοντών κτηνιάτρων για την πραγματοποίηση στειρώσεων ζώων.

Πρόκειται για ένα πραγματικά ευχάριστο νέο το οποίο θα βάλει τέλος στη διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ του Π.Κ.Σ. και των εκπροσώπων των κατά τόπους φιλοζωικών σωματείων, οι οποίοι αδυνατούν εν μέσω κρίσης να καλύπτουν τα νοσήλια, τα φάρμακα και τις αμοιβές για αυτές τις επεμβάσεις που είναι όμως απολύτως απαραίτητες!
Είναι πραγματικά ευχάριστο γιατί ο Π.Κ.Σ. δείχνει πλέον έμπρακτα πως αντιλαμβάνεται την ανάγκη, να προχωρήσουν οι εθελοντές κτηνίατροι σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τη διαχείριση του ήδη τεράστιου πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών και γατιών, που ζουν στη Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του Π.Κ.Σ. τελειώνει με την παράκληση όπως οι κτηνίατροι που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της γραμματείας του Π.Κ.Σ. (210-5202901, 210-5226769) και να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα.
Πηγή:www.zoosos.gr