Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΗΤΕΙΑ:1ο πρόστιμο Δημ. Αστυνομίας για microchip & βιβλιάριο





Η κυρία Μαρια Παπαδακη, πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Σητείας, μας ενημέρωσε για πρώτο πανελλαδικά πρόστιμο που επιβλήθηκε από Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις του νόμου 4039/2012.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία τουρίστα, ότι στην περιοχή Ζάκρος Λασιθίου, ιδιοκτήτης δύο σκύλων παραβιάζει τους κανόνες ευζωίας τους, ο φιλοζωικός σύλλογος έκανε έλεγχο και συστάσεις στον ιδιοκτήτη ο οποίος όμως δεν προσαρμόστηκε!

Έτσι πήγαν στην Αστυνομία, η οποία αρκέστηκε να μεταθέσει την ευθύνη στην Δημοτική Αστυνομία!

Μετά από παρέμβαση και της κας Μπομπολάκη, Προέδρου της ΠΦΠΟ και του φιλοζωικού Χανίων, ενημερώθηκε Εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή στην Δημοτική αστυνομία να πράξει αυτά που ο νόμος ορίζει!

Έγινε έλεγχος, και συστάσεις στον ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, και αποδόθηκαν πρόστιμα ύψους 1.000€ για μη κατοχή ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας και έλλειψη microchip!

Είναι το πρώτο πρόστιμο βάσει του νέου νόμου από δημοτική αστυνομία, την ώρα που σε άλλες περιοχές απαντούν και μάλιστα εγγράφως ότι ακόμα περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο για τον τρόπο απόδοσης προστίμων....


Η φωτογραφία είναι ενδεικτική
 
ΠΗΓΗ: HappyDogsWorld.com

2.000 ευρώ αποζημίωση από τον Δήμο Βόλου επειδή τον δάγκωσε αδέσποτο




  Στην ιστοσελίδα www.e-thessalia.gr διαβάζουμε για την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου το οποίο αποφάσισε την αποζημίωση ενός ιδιώτη από τον Δήμο Βόλου με το ποσό των 2.000 ευρώ.
Η δημοτική αρχή αν και απευθύνθηκε σε αυτή ο δαγκωθείς δεν έκανε τίποτα – όπως καταγγέλθηκε – για την αγέλη των ζώων και έτσι η υπόθεση κατάληξε στα δικαστήρια.
Ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ
«Την καταβολή χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ από 7.000 ευρώ, που αιτούνταν, επιδικάζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο στο Δήμο Βόλου με προχθεσινή του απόφαση, για επίθεση αδέσποτου σκύλου σε βάρος ιδιώτη.
Είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που εκδίδεται, μετά από αγωγή για επίθεση αδέσποτου και η οποία είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2006.
Ο αιτών, βολιώτης δικηγόρος, στις 10 Ιανουαρίου 2006 κινούνταν στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Πολυμέρη και Αργοναυτών, όταν δέχθηκε την επίθεση αδέσποτου σκύλου, μέλους αγέλης.
Ο σκύλος τον δάγκωσε στο πίσω μέρος της γάμπας του αριστερού ποδιού και ο παθών μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου για παροχή ιατρικής βοήθειας.
Ο παθών δήλωσε το περιστατικό στο Αστυνομικό τμήμα Βόλου και απευθύνθηκε εγγράφως στο Δήμο, ζητώντας την περισυλλογή της αγέλης των αδέσποτων σκύλων.
Όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό.
Παράλληλα, ο ενάγων απευθύνθηκε με το ίδιο αίτημα και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών από τα αδέσποτα σκυλιά.
Η αρμόδια κτηνίατρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα, έγινε εξέταση στα σκυλιά και δεν διαπιστώθηκαν συμπτώματα λύσσας.
Στο σκεπτικό του δικαστηρίου επισημαίνεται επίσης ότι ο ενάγων υποχρεώθηκε να λάβει ισχυρή αντιβίωση και αντιτετανικό ορό, επιβαρύνοντας ζωτικά όργανα του οργανισμού του, ενώ υπέστη μεγάλο άγχος για την εξέλιξη της παρακολούθησης των σκύλων που του επιτέθηκαν, ανησυχώντας ταυτόχρονα και για τον κίνδυνο μετάδοσης από το αδέσποτο ζώο μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να υποστεί ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας ζητεί να υποχρεωθεί ο εναγόμενος Δήμος – κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 932 του Αστικού Κώδικα – να του καταβάλλει το ποσό των 7.000 ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωσή του στο ακροατήριο και το δικαστικό υπόμνημα.
Ο εναγόμενος Δήμος στο δικό του υπόμνημα ισχυρίζεται ότι η αγωγή έπρεπε να απορριφθεί ως αβάσιμη, γιατί έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη και την ανάγκη περισυλλογής τους, από το 1999 είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για σύσταση επιτροπής, για την προώθηση λειτουργίας κυνοκομείου και την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Επίσης ο Δήμος στον ισχυρισμό του αναφέρει πως ο ενάγων δεν περιγράφει τους αδέσποτους σκύλους που του επιτέθηκαν, ώστε να διευκρινιστεί αν ήταν ζώα που είχαν σήμανση και συνεπώς είχαν περισυλλεγεί και είχαν δεχτεί κτηνιατρική φροντίδα, άρα είχαν κριθεί μη επικίνδυνα και επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το δικαστήριο θεωρεί πως ο Δήμος έκανε παραλείψεις, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του αιτούντος για περισυλλογή του αδέσποτου σκύλου, που τον δάγκωσε προς παρακολούθησή του και κρίνει πως ο παθών δικαιούται χρηματικής ικανοποίησης, που ανέρχεται στο εύλογο ποσό των 2.000 ευρώ.
Ένα ακόμη στοιχείο που επισημαίνει η δικαστική απόφαση, επικαλούμενη το άρθρο 24 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, είναι ότι “στην αρμοδιότητα των Δήμων και των κοινοτήτων ανήκουν ιδίως η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων και η κατάρτιση ειδικών προγραμμάτων πρόληψης, άμεσης βοήθειας και θεραπείας…”.
Ειδικά για τα αδέσποτα, ο νόμος αναφέρει (και το επικαλείται η απόφαση), πως “αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι Δήμοι και οι Κοινότητες…”».




ΠΗΓΗ:www.zoosos.g
 

Τι θα κάνουν οι Έλληνες Εθελοντές Κτηνίατροι



Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία του δικτύου εθελοντών κτηνιάτρων, που θα δημιουργήσει, με στόχο την πραγματοποίηση στειρώσεων αδέσποτων ζώων.
Όροι και προϋποθέσεις
Συγκεκριμένα τονίζεται: «Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, θέλοντας να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του οξυμένου προβλήματος των αδέσποτων ζώων και με γνώμονα την κοινωνική αποστολή των μελών του, ιδίως σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, δημιούργησε ένα Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων (ΔΕΕΚ) από μέλη του και υπό την αιγίδα του.
Η πρωτοβουλία αυτή αποβλέπει στο να καλύψει ένα καταγεγραμμένο κενό το οποίο δυστυχώς και παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα μας αρκετοί Δήμοι σ’ ολόκληρη την χώρα προσπερνούν, θεωρώντας προφανώς ότι είναι ελάσσονος σημασίας με αποτέλεσμα το πρόβλημα των αδέσποτων να διογκώνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις να οδηγεί στην εμφάνιση φαινομένων ιδιαιτέρως προσβλητικών για τον πολιτισμό μας και τα δικαιώματα των ζώων.
Οι κτηνίατροι όλης της χώρας, έχοντας πλήρη επίγνωση της επιστημονικής μας αποστολής, απαντάμε στην αβελτηρία της Πολιτείας με το εθελοντικό μας έργο.
Το ΔΕΕΚ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, διασφαλίζοντας την άσκηση της ορθής κτηνιατρικής πράξης, την ευζωία των ζώων και την τήρηση της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας.
Η επιτροπή του Π.Κ.Σ., που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και η οποία απαρτίζεται από τα μέλη της Αθηνά Τραχήλη, Αγαθαγγελίδη Κυριάκο, Τσιπιανίτη Ερρίκο, Πολυζώη Γιάννη, Πιπεράκη Γιώργο, είναι υπεύθυνη:
α) για την αξιολόγηση του σχεδιασμού του προγράμματος που καλείται να συμμετέχει το ΔΕΕΚ (προγράμματα που δε διασφαλίζουν τους κατάλληλους όρους για την άσκηση της ορθής κτηνιατρικής πράξης, την ευζωία των ζώων, την τήρηση της σχετικής Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω δε θα γίνονται αποδεκτά από τον Π.Κ.Σ. και το ΔΕΕΚ δε θα συμμετέχει σε αυτά)
β) για την οργάνωση και διάθεση των εθελοντών κτηνιάτρων όπου εκπονούνται σχετικά προγράμματα ανά την επικράτεια.
Ειδικότερες προϋποθέσεις:
1. Η συλλογή, συγκράτηση, νοσηλεία και επανατοποθέτηση στους χώρους τους των αδέσποτων ζώων θα γίνεται με δαπάνη και ευθύνη του εκάστοτε φορέα που εκπονεί το πρόγραμμα
2. Στα ζώα πριν από τη διενέργεια της στείρωσης, με δαπάνη και ευθύνη του εκάστοτε φορέα που εκπονεί το πρόγραμμα:
α) θα γίνεται ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή τους ως αδέσποτα. Όταν αυτά επανατοποθετηθούν στους χώρους τους θα τελούν υπό την ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, όπως ορίζει ο νόμος.
β) θα γίνονται ορολογικές εξετάσεις για ανθρωποζωονόσους (λεισμανίωση) για τη διασφάλιση της δημόσιας υγεία
3. Η στείρωση θα διενεργείται σε χώρους με δαπάνη και ευθύνη του εκάστοτε φορέα που εκπονεί το πρόγραμμα ο οποίος
α) πληροί τις προϋποθέσεις της Εθνικής – Ενωσιακής νομοθεσίας για την άσκηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος
β) εξασφαλίζει την άσκηση της ορθής κτηνιατρικής πράξης και δεν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ζώου
4. Τα υλικά, αναλώσιμα και εργαλεία, θα είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις των εθελοντών κτηνιάτρων για να εξασφαλίζουν την άσκηση της ορθής κτηνιατρικής πράξης χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του ζώου και θα χορηγούνται με δαπάνη και ευθύνη του φορέα που εκπονεί το πρόγραμμα.
5. Τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα διαβίωσης των εθελοντών κτηνιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εξασφαλίζονται με δαπάνη του φορέα που εκπονεί το πρόγραμμα».

ΠΗΓΗ: www.zoosos.gr

Ζώα θα ανοίξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου




Οι φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού, αλλά κυρίως της Αγγλίας, από χθες που έγινε γνωστό το θέμα, έχουν ήδη δημιουργήσει κείμενο διαμαρτυρίας και εναντιώνονται στην χρησιμοποίηση παραγωγικών ζώων στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο!



Η "ιδέα" που δεν ξέρουμε πως είναι δυνατόν να συνδυάστηκε με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και από ποιους, έχει σαν σκοπό να περάσει το λανθασμένο μήνυμα ότι τα ζώα παραγωγής στην Αγγλία ζουν κάτω από πολύ καλές συνθήκες! Πρόκειται δηλαδή να παρουσιαστούν ζώα στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε μία μικρή φάρμα, ενώ η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη!

Η μαζική παραγωγή ζώων και ο βασανισμός που υφίστανται στις βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων τους δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα που πρόκειται να περάσει τελικά στον κόσμο!

Πέραν αυτού, εκδηλώνουν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες μεταφοράς των ζώων στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αφού η μεταφορά τους θα γίνει με φορτηγά όπου όλα τα ζώα θα είναι στριμωγμένα, κάτω από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και κίνησης εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων, και τα ζώα τελικά θα εκτεθούν σε ερεθίσματα που θα είναι πρωτόγνωρα για τα ίδια και άκρως επικίνδυνα, όπως αυτά του έντονου θορύβου και του μεγάλου πλήθους ανθρώπων, τα έντονα φώτα και οι εναλλαγές αυτών, καθώς και οι μικροφωνικές αλλά και η μουσική!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν ιδιαίτερα αγχωτικές καταστάσεις για τα ζώα με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους!

Στην Τελετή Έναρξης θα χρησιμοποιηθούν ζώα όπως: 70 πρόβατα, 7 ποιμενικοί σκύλοι, 12 άλογα, 3 αγελάδες, 10 πάπιες, 9 χήνες και 10 κότες.

Την επιστολή που έστειλαν από την Animal Liberation Worldwide συνυπογράφουν οι:
Animal Aid, Animal Defenders International (ADI), Captive Animals Protection Society (CAPS), Compassion in World Farming (CIWF) και η People for the Ethical Treatment of Animals (PETA)

Που πήγε ο πολιτισμός της Αγγλίας, και πως όλα αυτά συνδέονται με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων? {352nmsp}

Μπορείτε και εσείς να διαμαρτυρηθείτε στο http://www.london2012.com/contact-us/
ή στο ceremonies@london2012.com με κοινοποίηση στο info@enquiries.london2012.com

Ένα κείμενο που έχει αναρτηθεί και ζητούν να μην γίνει χρήση των ζώων στην τελετή έναρξης είναι αυτό εδώ.

In an opening scene which the organisers say will represent “a traditional and idyllic view of the British countryside”, twelve horses, three cows, two goats, ten chickens, ten ducks, nine geese, seventy sheep and three sheep dogs will be used.

The huge crowds these animals will be confronted with, coupled with the high levels of noise and flashing lights, will be an extremely stressful experience for them, despite any assurances to the contrary.

ADI’s immediate welfare concerns also include that these animals will have to endure unnecessary transport to and from the show at a time when traffic in the area is expected to be congested and despite current weather it could be extremely hot. Given the scale of the event we would anticipate the animals will have to be on site well in advance of their performance and will be kept in very limited temporary facilities since the site has not been designed for animals.

It is worth noting that equestrian events are not even taking place at this venue.

We are calling on London 2012 to do the right thing and cancel the use of animals for the opening ceremony and instead proceed with a cruelty-free alternative which can be enjoyed by everyone. 
ΠΗΓΗ: HappyDogsWorld.com

Έπαινοι στην Ελλάδα για την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα




Η Βρετανική οργάνωση RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) μέσα στο τελευταίο newsletter που έστειλε, κάνει λόγο για την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στην Αγγλία!

Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν ότι η Κυβέρνηση της Βρετανίας, την 1η Μαρτίου 2012 έκανε δήλωση σύμφωνα με την οποία πρόκειται να απαγορευτούν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τα τσίρκο με άγρια ζώα!

Η δήλωση ήταν η εξής:

"Δεν υπάρχει θέση στην σημερινή κοινωνία για τα τσίρκο που χρησιμοποιούν άγρια ζώα για την ψυχαγωγία μας. Τα άγρια ​​ζώα αξίζουν το σεβασμό μας."

Ο συντάκτης ωστόσο, δεν ξεχνά να αναφερθεί στην πρωτοποριακή απαγόρευση χρησιμοποίησης ζώων σε κάθε είδους θέαμα στην Ελλάδα, και επαινεί την Κυβέρνηση που μετά από απαίτηση πάνω από 50 συλλόγων για την προστασία των ζώων, τελικά απαγόρευσαν την εκμετάλλευση όλων των ζώων!

Όπως γράφουν, "Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε όλα τα είδη ζώων από τσίρκο και παρόμοιες παραστάσεις."

Αναφέρονται όμως και στην κεντρική βάση δεδομένων για την καταγραφή όλων των ζώων μέσω microchip, και επισημαίνουν ότι ο νέος νόμος για την προστασία των ζώων έρχεται να λύσει μία σειρά θεμάτων που είχαν προκύψει γύρω από την προστασία των ζώων!

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος έχει όλα τα θετικά που βλέπουν οι ξένοι, αρκεί η εφαρμογή του να γίνει σωστά...
Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό νόμο εντός της Ε.Ε. και τα αποτελέσματά του θα φανούν γρήγορα....
 

Σκλαβωμένο αγριογούρουνο επί 3 χρόνια για να ρίχνει την πίεση στον δυνάστη του!




Στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης ένας 20χρονος είχε εγκλωβισμένο σ’ ένα ιδιαίτερα στενό κλουβί ένα αγριογούρουνο, το οποίο – όπως δήλωσε – κάθε φορά, που το χάιδευε του έριχνε την πίεση του, η οποία συνήθως είναι υψηλή!
Η καταγγελία για το εγκλωβισμένο ζώο, που ανήκει στην άγρια πανίδα και δεν είναι κατοικίδιο, έφτασε ανώνυμα στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, Γιώργο Τσακρακλίδη, ο οποίος καθημερινά δίνει μεγάλη μάχη για την προστασία των ζώων στην Πελοπόννησο, θέτοντας ουσιαστικά τη ζωή του σε κίνδυνο.
Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), την Αστυνομία, το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή της περιοχής - όπως είπε στο www.zoosos.gr o κ. Τσακρακλίδης - το ζώο εντοπίστηκε χθες μέσα σε κλουβί σε ιδιόκτητο χώρο και αφού εκδόθηκαν τα απαραίτητα χαρτιά κατάσχεσης, θα απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον αύριο Δευτέρα.
Ο αστυνομικός, που συνόδευε τον κ. Τσακρακλίδη, σοκαρίστηκε από το θέαμα, αφού το αγριογούρουνο ήταν καθηλωμένο και δεν μπορούσε καθόλου να κουνηθεί.
Το παράλογο είναι, ότι εκτός από τον χώρο, που ήταν φυλακισμένο το δύστυχο ζώο, υπήρχε γύρω του μια μεγάλη περιφραγμένη έκταση με άλλα οικόσιτα ζώα μεταξύ των οποίων και ένα πόνυ, τα οποία δεν ήταν δεμένα, τα οποία ζουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Προφανώς ο 20χρονος θα σκέφτηκε, ότι το αγριογούρουνο, αν δεν ήταν σιδηροδέσμιο, δεν θα καθόταν, να το χαϊδέψει, για να του ρίξει την πίεση!
Ο αστυνομικός σοκαρισμένος από το θέαμα και το μαρτύριο, που υφίσταται αυτό το πλάσμα, έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, που νοιάστηκε, να το εντοπίσει, για να το απελευθερώσει.
Ο νεαρός, όταν τον ρώτησαν, είπε ένα σωρό δικαιολογίες για τον εγκλεισμό του ζώου. Εξήγησε πόσο πολύ το αγαπάει, πόσο το νοιάζεται και επειδή πάσχει από υψηλή πίεση κάθε φορά, που το χαϊδεύει αυτή πέφτει!
Από τους γείτονες έγινε γνωστό, ότι το αγριογούρουνο είναι εγκλωβισμένο έτσι εδώ και τρία χρόνια και ότι το έχει σε αυτή την κατάσταση από μικρό!
Ο αστυνομικός μετά από συνεννόηση με τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο., κάλεσε το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή, και οι αρμόδιοι υπάλληλοι έφτασαν επί τόπου και συνέταξαν το πρακτικό κατάσχεσης του ζώου.
Ο κ. Τσακρακλίδης, αφού εξασφάλισε, μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, ότι το ζώο θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον, απέσυρε την καταγγελία, που είχε κάνει, ώστε να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο νεαρός.
Όταν το www.zoosos.gr τον ρώτησε, γιατί το έπραξε αυτό εκείνος τόνισε: «Εξήγησα σε αυτό το παιδί, ότι αγαπάει το ζώο με λάθος τρόπο και μόνο για δικό του όφελος.
Αν πραγματικά το νοιάζεται, θα έπρεπε, να το έχει ελεύθερο μέσα στον περιφραγμένο χώρο, το οποίο διαθέτει ούτως ή άλλως, όπως έχει το πόνυ του, και αν φυσικά δεν έχει χαρτιά, τα οποία να αποδεικνύουν, ότι το πλάσμα αυτό είναι εκτροφής και δεν το αιχμαλώτισε από το φυσικό του περιβάλλον, θα πρέπει να το απελευθερωσει εκεί, που που ανήκει.
Μου έδειξε, ότι κατάλαβε το λάθος του. Είμαι πατέρας και δεν ήθελα να του αμαυρώσω το ποινικό του μητρώο. Θέλω να ελπίζω, ότι αυτό, που συνέβη χθες εκεί, ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για εκείνον.
Πιστεύω, ότι μόνο οι νέοι άνθρωποι μπορούν, να νοιαστούν πραγματικά για τα ζώα. Οι προηγούμενες γενιές μόνο τα σκοτώνουν και τα κακοποιούν».
Φωτογραφίες από το ζώο δεν υπάρχουν, γιατί ο αστυνομικός δεν επέτρεψε να τραβήξουν βίντεο ή φωτογραφίες μέσα στον ιδιωτικό χώρο.
Το ατομικό δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας
Το ατομικό δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας, ως χώρου της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου, αποτελεί συμπλήρωμα των διατάξεων, που περιέχονται στο Σύνταγμα και κατοχυρώνουν την προσωπική ελευθερία και ασφάλεια.
Η εισαγγελέας Ζώων Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, όταν είχε ερωτηθεί από το www.zoosos.gr σχετικά με την παραβίαση του ασύλου, όταν κάποιος μπαίνει σε ιδιωτικό χώρο π.χ. για να ταΐσει και να ποτίσει ένα ζώο ή για να τραβήξει φωτογραφίες – οι οποίες αποδεικνύουν το έγκλημα – μας εξήγησε, ότι όντως αυτό ισχύει.
Τόνισε όμως πως στο δικαστήριο – αν και εφόσον αυτός, που εισβάλει στον ιδιωτικό χώρο, συλληφθεί γι’ αυτό – αυτή η κατηγορία ΕΚΠΙΠΤΕΙ, καθώς η σωτηρία και η προστασία των ζώων, που αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό, υπερέχει της όποιας τέτοιας παραβίασης και αφού δεν διαπιστώνεται άλλη δράση (κλοπή, καταστροφές κ.ο.κ.).


ΠΗΓΗ: www.zoosos.gr