Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΟΣΚΥΛΟΥ !

Ο Ted Kirpatrick  δημιούργησε το υπέροχο αυτό βίντεο, αφιερωμένο στα βαρελόσκυλα της χώρας μας και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους.
Ο Ted είδε μέσα στα μάτια τους αυτό που δεν μπόρεσαν να δουν οι άνθρωποι
 που τα καταδίκασαν σε αυτή τη ζωή. 
Την θλίψη και την απέραντη μοναξιά ..
  Την μοναξιά του Βαρελόσκυλου!

Ο  Ted Kirkpatrick είναι μέλος του αμερικάνικου συγκροτήματος Τourniquet  και συνθέτης του κομματιού το οποίο συνοδεύει το βίντεο... Οι Τourniquet στην ιστοσελίδα τους www.tourniquet.net έχουν δημιουργήσει μια ειδική κατηγορία, ένα αφιέρωμα για την κακοποίηση ζώων και τα τραγούδια, που έχουν γράψει γι' αυτά. Επίσης γι' αυτό το βίντεο συνεργάστηκε με το σωματείο Afrodite Animal Rescue, που βρίσκεται στη Σουηδία και συγκεντρώνει χρήματα για τ' αδέσποτα της Κρήτης και την Μ.Κ.Ο. «Angels Ark Camp Crete» που δραστηριοποιείται για τον ίδιο σκοπό.

Ανακοίνωση της ΠΦΠΟ για την "κατακρεούργηση" της 17χρονης

 Ανακοίνωση της  Πανελλαδικής Φιλοζωικής  και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για την "κατακρεούργηση" της 17χρονης



Μετά από τα όσα ψευδή  δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες  για τον "κατακρεουργισμό " από αδέσποτο ζώο 17χρονης στην Αλεξανδρούπολη  
η  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία   &
η  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115  Ζωοφιλικών Σωματείων με κοινή επιστολή τους απαντούν στα απαράδεκτα δημοσιεύματα εφημερίδων και καναλιών που παντελώς ανεύθυνα παραπληροφορούν το ελληνικό κοινό στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τα δυστυχή αδέσποτα.,σε μια περίοδο που οι  δολοφονίες από φόλες αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων διαδέχονται η μια την άλλη .
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

9 Μαρτίου 2013
Η Ομοσπονδία μας, ως η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία της χώρας, δηλώνει την οργή της για τα δημοσιεύματα που στρέφονται κατά των αδέσποτων ζώων μέσω δημοσιογραφίσκων που προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για αυτά, διαστρεβλώνοντας περιστατικά προς όφελος των φυλλάδων κιτρινισμού ή ηλεκτρονικών μέσων στα οποία εργάζονται. 

Η είδηση που διαδόθηκε μέσω δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" με τίτλο "Αδέσποτο κατακρεούργησε 17χρονη κοπέλα" είναι ανυπόστατη και ψευδής  και στρέφει τους πολίτες που δεν συμπαθούν τα αδέσποτα ζώα ακόμα και στην δολοφονία τους.  Ο κιτρινισμός δεν σταματά εκεί, αφού εκατοντάδες blogs μετέδωσαν τόσο άκριτα την είδηση, πράγμα που δείχνει την αφερεγγυότητά τους. 

Η Ομοσπονδία μας είναι σε θέση να διαβεβαιώσει  μέσω των εκπροσώπων της  στο τοπικό σωματείο αλλά και κτηνιάτρου που επισκέφτηκαν την κοπέλα, ότι φέρει μόνο μία γρατσουνιά στη γνάθο η οποία προήλθε από  γρατσουνιά του ιδιόκτητου  σκύλου του γειτονικού σπιτιού. 

Κανένα αδέσποτο δεν την δάγκωσε και προπάντων δεν την κατακρεούργησε!

Σύμφωνα δε με τις δικές μας διασταυρωμένες μαρτυρίες, το  ιδιόκτητο σκυλί δεν επιτέθηκε σε κανέναν,  έπαιζε  με τα σκυλιά  της  17χρονης, η οποία στην προσπάθειά της να το διώξει από το σπίτι της, το έσπρωξε και αυτό  πέφτοντας  της  γρατζούνισε ελαφρά  το πρόσωπο. Κανένα ζώο λοιπόν δεν της επιτέθηκε.

Οι δημοσιογραφίσκοι δημιούργησαν μέσω των κίτρινων δημοσιευμάτων τους, αρνητικό κλίμα για τα αδέσποτα για ακόμα μία φορά, σε μία λυσσαλέα μανία τους να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα εναντίων των αδέσποτων ζώων. Ο κιτρινισμός αυτός, προκάλεσε την αποστολή απειλητικής επιστολής στην ιστοσελίδα http://xronos.gr/ με την οποία μία αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Animal Killers Τhrakis» ετοιμάζεται, σύμφωνα με δήλωσή τους, να εξοντώσει τα αδέσποτα αφού αυτά προκάλεσαν το υποτιθέμενο ανωτέρω περιστατικό. 

Καλούμε τους πάντες να δημοσιεύσουν τη σωστή είδηση και την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τους ανεύθυνους δημοσιογράφους που με τα δημοσιεύματά τους γίνονται ηθικοί αυτουργοί στην εξόντωση αδέσποτων. 

Τονίζουμε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στη θανάτωση αδέσποτων στην εν λόγω περιοχή θα οφείλεται σε αυτόν ακριβώς τον κιτρινισμό και  η Ομοσπονδία μας θα μηνύσει όσους δημοσίευσαν και αναδημοσίευσαν την ψευδέστατη είδηση για ηθική αυτουργία στην θανάτωση αδέσποτων ζώων. 
Στην παρούσα χρονική συγκυρία στην Ελλάδα της κρίσης και με ένα λαό όπου διακρίνεται από έλλειψη ζωοφιλικής παιδείας, σεβασμού και γνώσης των νόμων και που στερείται μέτρου, όσον αφορά στη βάναυση συμπεριφορά του, είναι πολύ επικίνδυνο να δημιουργούνται εντυπώσεις και να  δημιουργείται εντέχνως τέτοιο κλίμα κατά των αδέσποτων.

Δημοσιεύματα σαν τα ανωτέρω, όπως και άλλα  γύρω από τη λύσσα,  τα 16 κρούσματα της οποίας παρουσιάζονται ως επιδημία  προκειμένου να επιδοτηθούν οι διάφοροι κρατικοί φορείς  αλλά και να  κερδοσκοπήσουν οι φαρμακευτικές κτηνιατρικές εταιρίες, οι τροπολογίες  περί επιθετικού ζώου του υπουργείου καθ’ υπόδειξη των Δήμων, που είναι  ανίκανοι να  αντιμετωπίσουν σοβαρά και σωστά  τον αριθμό των  αδέσποτων ζώων, οι μαζικές φόλες από κάθε κατεύθυνση  φανερά ή υπόγεια  ένα σκοπό έχουν: Τη δημιουργία  ευεπίφορου  κλίματος για τη μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων.

Θα βρουν εμάς τους εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και εκατομμύρια στην Ευρώπη, αντίθετους λόγω και έργω.

Το διογκούμενο κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δεν θα επιλύσει τα σοβαρά ζωοφιλικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως κράτος, αντιθέτως θα οδηγήσει σε αυξητικές τάσεις για τη μαζική εξόντωσή τους! Όσοι υποτιμούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα  βασίζονται σε ανάλογα δεδομένα με αυτά που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές εναντίον των συνανθρώπων μας. Ο εγωκεντρισμός, ο ανθρωποκεντρισμός και ο ιδιοκεντρισμός παραβιάζουν κατάφωρα τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και εκείνα των ζώων.

Τέλος, θα θέλαμε μέσα από αυτό το κείμενο να δηλώσουμε τη συμπάθειά μας στην οικογένεια της 17χρονης κοπέλας, για το τυχαίο και όχι σοβαρό περιστατικό που είχε με το δεσποζόμενο ημίαιμο λυκόσκυλο.


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  &
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115  Ζωοφιλικών Σωματείων