Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τιμωρεί την κακοποίηση των ζώων !




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
7 Ιανουαρίου 2013




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
7 Ιανουαρίου 2013

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ομοσπονδίας μας  με τον Αστυνομικό Διευθυντή και Επικεφαλή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  κ. Μάνο Σφακιανάκη στα γραφεία της Γ.Α.Δ.Α.

Η  συνάντηση  εντάχθηκε  στο πλαίσιο  των  προσπαθειών  μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών  στην πάταξη του εγκλήματος κατά των ζώων που προβάλλεται στο διαδίκτυο. Κατά  την διάρκεια της συνομιλίας  ανταλλάχτηκαν σκέψεις, γνώμες και προτάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο  κ. Σφακιανάκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που προϋποθέτουν έρευνα εκ μέρους των αστυνομικών αρχών και προς αυτή την κατεύθυνση ετέθη στη διάθεση της ομοσπονδίας ανά πάσα ώρα και στιγμή  σε μια από κοινού προσπάθεια για την πάταξη του εγκλήματος κατά των ζώων.

Η ομοσπονδία μας καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να επικοινωνεί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα emails: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, info@cybercrime.gr, όποτε πέφτει στην αντίληψή τους κάποιο περιστατικό κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου μέσω διαδικτύου.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων(*)

______________________________
(*) H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδίαδημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία στη χώρα. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβίστικο τρόπο. Έχει εκπονήσει μια σειρά επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων για τα ζητήματα των ζώων και αγωνίζεται καθημερινά και νυχθημερόν για την υλοποίησή τους. Η Ομοσπονδία συνεργάζεται με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, πολιτικούς, που αναγνωρίζουν και σέβονται τη ζωή στο σύνολό της. Επίσης, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους φιλοζωικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Βασικός της στόχος είναι η αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία και την κουλτούρα των πολιτών απέναντι στα ζώα, καθώς και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την σχέση του ανθρώπου με αυτά. Ελπίζει ότι η χώρα μας, που γέννησε τον πολιτισμό, θα χτίσει σταδιακά μια σύγχρονη, ισότιμη και ηθική σχέση με τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων Η Προστασία των Ζώων και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Στρατηγικός  στόχος της είναι να  πιέσει την Πολιτεία  να πάρει ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, καταθέτοντας πλήρως υλοποιήσιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Παράλληλα, στοχεύει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τα ζώα με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον, μέσα από αντίστοιχες καμπάνιες και εκπαιδευτικό υλικό. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 110 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.



Η Χορτοφαγία και οι Μύθοι της





Της Βασιλικής Δέδε, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στρέφεται προς την χορτοφαγία. Άλλοι την επιλέγουν από ευαισθησία απέναντι στα ζώα, άλλοι γιατί θέλουν να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, άλλοι απλά γιατί το επιβάλει η μόδα.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες χορτοφάγων με ένα βασικό κοινό στοιχείο: την πλήρη αποφυγή κρέατος, πουλερικών, ψαριών & των θαλασσινών από τη διατροφή τους. Οι βασικοί τύποι χορτοφάγων είναι:

Γαλακτο-αυγο-χορτοφαγία: Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη μορφή καθώς επιτρέπεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων & αυγών.
Γαλακτο-χορτοφαγία: Οι χορτοφάγοι εδώ καταναλώνουν μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αυστηρή χορτοφαγία: Δεν καταναλώνουν κανένα ζωικό προϊόν.

Μύθος 1: Είναι δύσκολο για έναν χορτοφάγο να προσλάβει αρκετή πρωτεΐνη

Είναι πολύ εύκολο να καταναλώσεις αρκετή πρωτεΐνη σε μια καθαρά φυτοφαγική διατροφή, εφ 'όσον ένα άτομο τρώει μια ποικιλία τροφίμων όλη την ημέρα. Σχεδόν όλα τα τρόφιμα περιέχουν κάποια πρωτεΐνη, εκτός από το αλκοόλ, τη ζάχαρη & το λίπος. Καλές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν: όσπρια (φακές, φασόλια, μπιζέλια), τρόφιμα σόγιας, υποκατάστατα κρέατος, γάλα (γαλακτοκομικά & μη-γαλακτοκομικά προϊόντα), ξηροί καρποί, σπόροι, δημητριακά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ψωμί & λαχανικά. Οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνη μπορούν να ικανοποιηθούν, όταν μια ποικιλία από φυτικές τροφές τρώγονται & πληρούνται οι συνολικές ανάγκες ενέργειας.

Μύθος 2: Οι χορτοφάγοι δεν προσλαμβάνουν αρκετό σίδηρο

Οι έρευνες σε χορτοφάγους έχουν διαπιστώσει ότι η έλλειψη σιδήρου δεν είναι συχνότερη μεταξύ των χορτοφάγων από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι εύκολο για έναν χορτοφάγο να πάρει αρκετό σίδηρο:

Πολλά τρόφιμα που καταναλώνονται συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο: σκούρα πράσινα φυλλώδη, φασόλια, tofu, μαύρη μελάσα, κινόα, ταχίνι, εμπλουτισμένα δημητριακά, κλπ.
Οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση σιδήρου. Προσθέτοντας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως ντομάτες, πιπεριές, εσπεριδοειδή, σ’ ένα γεύμα αυξάνεται η απορρόφηση του σιδήρου έξι φορές.
Πολλοί συνδυασμοί τροφίμων που καταναλώνονται συχνά, όπως φασόλια, σάλτσα ντομάτας & μπρόκολο, είναι πλούσια σε βιταμίνη C όσο & σε σίδηρο.

Μύθος 3: Οι μόνες πλούσιες πηγές ασβεστίου για την υγεία των οστών είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ανάγκες σε ασβέστιο μπορούν εύκολα να επιτευχθούν σε χορτοφαγικές δίαιτες λόγω των πολλών φυτικών τροφίμων που είναι πλούσια σε ασβέστιο. Οι δίαιτες που έχουν υψηλότερη κατανάλωση φρούτων & λαχανικών & χαμηλότερη σε ζωικές πρωτεΐνες & τα γαλακτοκομικά μπορεί να ευνοήσουν την οστική υγεία. Φυσικά τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο είναι: πράσινα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, γογγύλια, χόρτα), μπρόκολο, tofu, αμύγδαλα & μελάσα. Τρόφιμα εμπλουτισμένα σε ασβέστιο: ορισμένες μάρκες χυμών, δημητριακά πρωινού, μπάρες πρωτεΐνης, μαργαρίνη & μη-γαλακτοκομικά προϊόντα σόγιας, αλκοολούχα παράγωγα ρυζιού & αμύγδαλου.


Μύθος 4: Οι χορτοφάγοι δεν εμφανίζουν έλλειψη βιταμίνης Β12


Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων & την πρόληψη της αναιμίας. Αυτή η βιταμίνη βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στα ζωικά προϊόντα, έτσι ώστε μπορεί να είναι δύσκολη η πρόσληψή της σε μια χορτοφαγική διατροφή. Η ανεπάρκεια της μπορεί να περάσει απαρατήρητη σε άτομα που είναι χορτοφάγοι. Αυτό συμβαίνει επειδή η χορτοφαγική διατροφή είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ που μπορεί να συγκαλύψει την ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β12 μέχρι την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό για τους χορτοφάγους να σκεφτούν τα συμπληρώματα βιταμινών, τα υποκατάστατα κρέατος, τα εμπλουτισμένα δημητριακά & προϊόντα σόγιας.

Τα οφέλη της χορτοφαγίας, οποιασδήποτε κατηγορίας, είναι πολλά αρκεί το άτομο να συμβουλευτεί τους ειδικούς & να εντάξει στη διατροφή του μεγάλη ποικιλία από τα επιτρεπόμενα τρόφιμα ώστε να καλύπτει καθημερινά όλες τις ανάγκες του σε ενέργεια & θρεπτικά συστατικά.

Από  την  Ιστοσελίδα     palo.gr
Πηγή:http://eisygian.blogspot.gr/

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ



Γεια σας!
Σε όλο τον κόσμο, έξι εκατομμύρια χερσαία ζώα θανατώνονται κάθε ώρα για να γίνουν τροφή.
Ο αριθμός των θαλάσσιων ζώων που θανατώνονται είναι πολύ μεγαλύτερος.
Η παραγωγή και η κατανάλωση κρέατος προκαλούν περισσότερη δυστυχία και θάνατο από κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι δεν είναι αναγκαίες.
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η επόμενη Παγκόσμια Εβδομάδα για την Κατάργηση του Κρέατος (ΠΕΚΚ) θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 Ιανουαρίου και 27 Ιανουαρίου, 2013.
Πολλές δημόσιες εκδηλώσεις θα σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα για την Κατάργηση του Κρέατος η οποία εορτάζεται στις 26 Ιανουαρίου.
Ευχόμαστε ότι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα διοργανωθούν δράσεις ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.
Εργαζόμαστε για την προετοιμασία του κοινού ώστε να ανταποκριθεί σε μια ηθική επιταγή - μια ελάχιστη αξίωση για δικαιοσύνη - με την κατάργηση των πρακτικών που προκαλούν τον περισσότερο πόνο και θάνατο. Πρέπει να συνεχίσουμε να απαιτούμε την κατάργηση, για ηθικούς λόγους, της παραγωγής και της κατανάλωσης ζωικής σάρκας .
Ως εκ τούτου, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη νέα παγκόσμια καμπάνια δράσεων!
Δημοσιοποιήστε τη δράση σας εδώ!
Επειδή η παραγωγή κρέατος συνεπάγεται τη θανάτωση των ζώων που τρώμε,
Επειδή οι συνθήκες διαβίωσής τους και η σφαγή, κάνει τα ζώα να υποφέρουν,
Επειδή η κατανάλωση ζωικών προϊόντων δεν είναι απαραίτητη,
Επειδή αισθανόμενα όντα δεν πρέπει να κακοποιούνται ή να θανατώνονται χωρίς λόγο,
Γι’ αυτούς τους λόγους, η κτηνοτροφία, η αλιεία και το κυνήγι ζώων για τη σάρκα τους, καθώς και η πώληση και η κατανάλωση ζωικής σάρκας, πρέπει να καταργηθούν.
Ευχόμαστε να έχουμε νέα σας σύντομα,


Παγκόσμια προώθηση του αιτήματος της κατάργησης της παραγωγής και της κατανάλωσης ζωικής σάρκας, δηλαδή, της απαγόρευσης των προϊόντων που προέρχονται από το κυνήγι, το ψάρεμα και την εκτροφή επειδή απαιτούν την εκμετάλλευση, τη δυστυχία και το θάνατο αισθανόμενων όντων.