Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τιμωρεί την κακοποίηση των ζώων !




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
7 Ιανουαρίου 2013




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
7 Ιανουαρίου 2013

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ομοσπονδίας μας  με τον Αστυνομικό Διευθυντή και Επικεφαλή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  κ. Μάνο Σφακιανάκη στα γραφεία της Γ.Α.Δ.Α.

Η  συνάντηση  εντάχθηκε  στο πλαίσιο  των  προσπαθειών  μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών  στην πάταξη του εγκλήματος κατά των ζώων που προβάλλεται στο διαδίκτυο. Κατά  την διάρκεια της συνομιλίας  ανταλλάχτηκαν σκέψεις, γνώμες και προτάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο  κ. Σφακιανάκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που προϋποθέτουν έρευνα εκ μέρους των αστυνομικών αρχών και προς αυτή την κατεύθυνση ετέθη στη διάθεση της ομοσπονδίας ανά πάσα ώρα και στιγμή  σε μια από κοινού προσπάθεια για την πάταξη του εγκλήματος κατά των ζώων.

Η ομοσπονδία μας καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να επικοινωνεί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα emails: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, info@cybercrime.gr, όποτε πέφτει στην αντίληψή τους κάποιο περιστατικό κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου μέσω διαδικτύου.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων(*)

______________________________
(*) H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδίαδημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία στη χώρα. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβίστικο τρόπο. Έχει εκπονήσει μια σειρά επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων για τα ζητήματα των ζώων και αγωνίζεται καθημερινά και νυχθημερόν για την υλοποίησή τους. Η Ομοσπονδία συνεργάζεται με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, πολιτικούς, που αναγνωρίζουν και σέβονται τη ζωή στο σύνολό της. Επίσης, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους φιλοζωικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Βασικός της στόχος είναι η αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία και την κουλτούρα των πολιτών απέναντι στα ζώα, καθώς και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την σχέση του ανθρώπου με αυτά. Ελπίζει ότι η χώρα μας, που γέννησε τον πολιτισμό, θα χτίσει σταδιακά μια σύγχρονη, ισότιμη και ηθική σχέση με τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων Η Προστασία των Ζώων και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Στρατηγικός  στόχος της είναι να  πιέσει την Πολιτεία  να πάρει ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, καταθέτοντας πλήρως υλοποιήσιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Παράλληλα, στοχεύει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τα ζώα με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον, μέσα από αντίστοιχες καμπάνιες και εκπαιδευτικό υλικό. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 110 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.



1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια ρε παιδιά για το κατόρθωμα αυτό!! Σας εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και φυσικά και εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από την δική μας πλευρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή