Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Φάλαινα «χαροπαλεύει» σε παράσταση – Κύμα αντιδράσεων

Αμερική - Θαλλάσσιο Πάρκο Sea World





Οργή προκαλεί το video με τη φάλαινα πιλότο που έμεινε αβοήθητη για 25 λεπτά έξω από την πισίνα στο θαλάσσιο πάρκο Sea World, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η φάλαινα συμμετείχε σε πρόγραμμα όταν βρέθηκε μετά από ατύχημα έξω από το νερό και έμεινε εγκλωβισμένη στην εξέδρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς καμιά βοήθεια από τους φροντιστές.
Τις σκηνές τρόμου βιντεοσκόπησε ένας άνδρας που είχε επισκεφτεί το θαλάσσιο πάρκο με την οικογένειά του στις 20 Ιουλίου, για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του.
Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της παράστασης, μια φάλαινα πιλότος του είδους Globicephala macrorhynchus, που ανήκει στην οικογένεια των Δελφινιδών, βρέθηκε έξω από το νερό και εγκλωβίστηκε στην εξέδρα, στην άκρη της δεξαμενής.
Το κοινό παρακολουθούσε με αγωνία τις προσπάθειες του ζώου να επιστρέψει στο νερό, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έχασαν την ψυχραιμία τους.
Όταν ο άνδρας που έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα προσέγγισε έναν υπάλληλο για να τον ενημερώσει για την κατάσταση, εκείνος απάντησε ότι η φάλαινα απλά παίζει.
Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτές απουσίαζαν από την πισίνα λόγω καταιγίδας.
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η άτυχη φάλαινα δεν έπαιζε, αλλά κουνούσε με σπασμωδικές κινήσεις την ουρά της για να απεγκλωβιστεί, ενώ και άλλες φάλαινες έσπευσαν σε βοήθεια.
Οι φωνές των ανθρώπων που διαμαρτύρονταν γίνονταν όλο και πιο δυνατές, ωστόσο αυτό δεν συγκίνησε τους φροντιστές που βοήθησαν το ζώο μετά από 25 λεπτά.
Το βίντεο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων σε αιχμαλωσία.
Η δυσάρεστη εμπειρία στιγμάτισε τους επισκέπτες και κυρίως τα μικρά παιδιά που είδαν τη φάλαινα να παλεύει αβοήθητη.

Πηγή: econews.gr