Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ταυρομαχίες: Σπατάλη δημοσίου χρήματος με ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις!


Ταυρομαχίες:  Σπατάλη δημοσίου χρήματος με ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις!

  Αυτόν το μηνά ξεκινήσαμε μια οργανωμένη καμπάνια ενάντια στις ταυρομαχίες που λαβαίνουν χώρα στην Ισπανία, μια χώρα που σύμφωνα με την στατιστική της WSPA έρχεται πρώτη στον ευρωπαϊκό χώρο στις κακοποιήσεις και δολοφονίες των ζώων.Για τον εικοστό πρώτο αιώνα η ηθική της Ισπανίας είναι απαράδεκτη, είναι μια ηθική που ανήκει στον Μεσαίωνα!Η Ευρωπαϊκή  Ένωση, παρόλη την οικονομική εξαθλίωση και μιζέρια που πλήττει τις περισσότερες χώρες της, συνεχίζει να επιδοτεί την ισπανική αρένα με τις επιχορηγήσεις που εγκρίνει για τις ταυρομαχίες.

 


Αρένα σημαίνει αίμα, βασανιστήριο, Αργος θάνατος.
Σημαίνει ακόμα, ότι όλοι εμείς που ανήκουμε στην Ευρώπη πληρώνουμε από το υστέρημα μας και χωρίς να το ξέρουμε γι αυτές τις «γιορτές του Νέρωνα», όπως λέγονται στα Ισπανικά.
Με την συμμετοχή πολλών οργανώσεων που  έχουν την θέληση και κυρίως την ελπίδα ότι μπορούμε να καταργήσουμε αυτήν την βάρβαρη μεσαιωνική συνηθεια των Ισπανών άλλα και τις επιχορηγήσεις που ξεματώνουν τα οικονομικά μας  αποθέματα, ξεκινήσαμε αυτήν την καμπάνια και ελπίζουμε στην βοήθεια όλων.
Σε πρώτη φάση σκεφτήκαμε την αποστολή των twitter σε όλους τους βουλευτές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.


Η πλατφόρμα  περιέχει ήδη έτοιμο το μήνυμα, το hashtag, και την διεύθυνση των βουλευτών.
Πατήστε άπλα στο  http://www.nomorefunds.org/ διαλέξτε την χώρα, τον βουλευτή και στείλτε ένα  twitter!
Είναι όλα πολύ καλά προετοιμασμένα, η ιστοσελίδα έχει την βάση της στην Ελβετία.
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Maria Joannou

πηγή:Adespoto.gr - Το σπίτι των αδέσποτων ζώωνAdespoto.gr - Το σπίτι των αδέσποτων ζώωνAdespoto.gr - Το σπίτι των αδέσποτων ζώωνadespoto.gr

ΟΗΕ: SOS για τη δραματική άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Ανεβαίνει κατά 60% ταχύτερα από ό,τι αρχικά πίστευαν οι επιστήμονες




Κατά 60% ταχύτερα από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί το 2007 ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, σύμφωνα με ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (IPCC). Αιτία της δραματικής αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η υπερθέρμανση του πλανήτη, αναφέρεται στην τελευταία έκθεση της IPCC, την πέμπτη κατά σειρά. Στην έκθεσή του 2007, η IPCC είχε εκτιμήσει ότι η αύξηση θα είναι 18 έως 59 cm μέχρι το τέλος του αιώνα. Όμως τώρα πολλές επιστημονικές μελέτες θεωρούν ότι η άνοδος θα μπορούσε να φθάσει ή να υπερβεί το ένα μέτρο.

«Αυτό σημαίνει ότι οι παράκτιες περιοχές με επίπεδο ύψους μικρότερο από ένα μέτρο, από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, όπως το Μπαγκλαντές, θα εξαφανιστούν» σημειώνουν οι επιστήμονες.

«Θα υπάρξουν εκατοντάδες εκατομμύρια πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών, καθώς και πιθανοί πόλεμοι και όλα τα είδη των συγκρούσεων με στόχο την πρόσβαση σε πόρους» προσθέτουν.

Το IPCC εκτιμά ότι για τις παράκτιες μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, οι αναμενόμενες επιπτώσεις ίσως να είναι παρόμοιες με ό,τι είδαμε κατά τη διάρκεια της σούπερ καταιγίδας Σάντι.

Όσον αφορά στην αρχική εκτίμηση για την πολύ χαμηλή αύξηση της στάθμης της θάλασσας, μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η έκταση της υποχώρησης των πάγων και των παγετώνων ήταν μικρότερη και λιγότερο γνωστή εκείνη την εποχή.

Επιπλέον, η τελευταία έκθεση της IPCC βασίζεται στις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μεταξύ του 1993 και του 2003. Εκείνη την εποχή, οι δορυφορικές μετρήσεις ήταν ακόμα σχετικά νέες και οι επιστήμονες δεν είχαν την σαφή προοπτική ώστε να είναι βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.

Η πέμπτη έκθεση της IPCC θα δημοσιευθεί σε τρία μέρη, τον Σεπτέμβριο 2013, τον Μάρτιο 2014 και τον Απρίλιο του 2014.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός


SOS Ο πάγος της Αρκτικής μειώθηκε το 2012 σε επίπεδο ρεκόρ

Ο πάγος που έλιωσε στην Αρκτική έφτασε φέτος σε επίπεδο ρεκόρ για την εποχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) την ώρα που εκπρόσωποι από περισσότερες από 190 χώρες συναντώνται στη Ντόχα για να συζητήσουν για την κλιματική αλλαγή.

«Η κλιματική αλλαγή σημειώνεται μπροστά στα μάτια μας και θα συνεχιστεί, εξαιτίας της συγκέντρωσης των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, που αυξάνονται συνεχώς και έφτασαν εκ νέου σε επίπεδα ρεκόρ», δήλωσε ο Μισέλ Ζαρό επικεφαλής του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ.

Η φετινή προκαταρκτική έκθεση του WMO για το κλίμα αναφέρει ότι ο πάγος γύρω από τον Βόρειο Πόλο μειώθηκε στα 3,41 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Σεπτέμβριο, μειωμένος κατά 18% σε σχέση με το 2007, οπότε είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο χαμηλότερο ποσοστό.

Ο πάγος της Αρκτικής μειώνεται κάθε χρόνο από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο και αυξάνεται τους υπόλοιπους μήνες.

Παγκοσμίως το 2012 ήταν η ένατη πιο ζεστή χρονιά από το 1850 που υπάρχουν αρχεία, και αναμένεται να αναδειχθεί η πλέον ζεστή για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Θερμοκρασίες υψηλότερες από τον μέσο όρο και ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει από τον Ιανουάριο τις περισσότερες περιοχές του κόσμου, κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο.

Αν και οι βόρειες περιοχές του πλανήτη επλήγησαν από κύματα καύσωνα, ξηρασία και κύματα ψύχους, πλημμύρες σημειώθηκαν στη δυτική Αφρική και την περιοχή του Σάχελ καθώς και στη νότια Κίνα, το Πακιστάν, την Αργεντινή και την Κολομβία.





ΠΗΓΗ  

:Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online