Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ολλανδία: Απαγόρευσαν την εκτροφή γουνοφόρων ζώων για ηθικούς λόγους




Στις 18/12/2012 μία ιστορική απόφαση πάρθηκε από το Ολλανδικό κοινοβούλιο: απαγόρευσαν την εκτροφή μινκ, που χρησιμοποιούνται για την γούνα τους.
 
Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς η Ολλανδία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό γούνας στον κόσμο, μετά τη Δανία και την Κίνα.
 
Χιλιάδες ζώα δεν θα υποφέρουν πια για να τους πάρουν τη γούνα τους.
 
Η πλειοψηφία της Ολλανδικής γερουσίας δεν άφησε την οικονομική κρίση να επικρατήσει της ηθικής (!!! μας θυμίζει μία πρώην Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης στη χώρα μας που δεν απαγόρευσε την πώληση ζώων από τα pet shops με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης...!!!) και αναγνώρισε ως απαράδεκτο και βίαιο να κρατιούνται ζώα σε μικρά κλουβιά για να σκοτωθούν κάποια στιγμή και να τους πάρουν τη γούνα τους.
 
Η φιλοζωική οργάνωση ευχαρίστηκε το Κόμμα των Σοσιαλιστών και το Εργατικό Κόμμα που ξεκίνησαν το νομοσχέδιο.
 
Η απαγόρευση βέβαια θα ισχύσει από 1/1/2024 αλλά έρχεται να προστεθεί στην απαγόρευση του 2008, που κατήργησε την εκτροφή αλεπούδων και τσιντσιλά για τη γούνα τους.
 
Αν η Ολλανδία μπόρεσε και απαγόρευσε την βιομηχανία ετροφής των 6 εκατομμυρίων μινκ κάθε χρόνο και 159 εκτροφείς γούνας για ΗΘΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, δεν υπάρχει λόγος για άλλες χώρες να συνεχίζουν αυτή την κακοποίηση ζώων, δήλωσε ο Τόμας Πίτς.
 
Πηγή: adespoto.gr
 

Ψώνια ? Και μετά πάρτυ ? Που ? Πως ? Πότε ?


  

Ψώνια,ο καλύτερος καφές της πόλης,υπέροχη μουσική και το πάρτυ αρχίζει.Από τις 11 το πρωί ως τις 12 το βράδυ τα παιδιά του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ θα είναι εκεί.
Εσείς ?



Cafe Journal Πατριάρχου Ιωακείμ 2 πίσω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας