Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

20 χρονια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ


Facebook

  
YouTube
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, 20 χρόνια προσφοράς
Φέτος τον Οκτώβριο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας! Εδώ και 20 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Χάρις στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ έληξε το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας, απαγορεύτηκε η λειτουργία των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας. Για να συνεχίσουμε τη δράση μας σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα χρειαζόμαστε την έμπρακτη στήριξή σας. Γίνε σήμερα μέλος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με 50 Ευρώ το χρόνο ή δώρισε το ποσό που εσύ μπορείς να διαθέσεις!
Βοήθησέ μας να συνεχίσουμε το έργο μας
Ο λύκος ανάρρωσε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Μετά από δύο και πλέον μήνες εντατικής ιατρικής φροντίδας από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ο λύκος που βρέθηκε στις 25 Ιουνίου από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης σε πολύ κακή κατάσταση έχει ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον!
Διαβάστε περισσότερα
Εθελοντές εν δράση όλο το καλοκαίρι
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποδέχεται και φιλοξενεί εκατοντάδες εθελοντές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος, αποφασίσαμε να επανεισάγουμε τα οικογενειακά προγράμματα εθελοντισμού, μέσω των οποίων γονείς και παιδιά μπόρεσαν να πάρουν μέρος ως εθελοντές στις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας. Συνολικά φιλοξενήθηκαν 12 οικογένειες με τα παιδιά τους και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους στο έργο μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο έτος!
Διαβάστε τις δράσεις των εθελοντών
Νέα σχολικά προϊόντα και είδη γραφείου!
Είτε είστε μικρό είτε… μεγάλο παιδί σίγουρα θα χρησιμοποιείτε σχολικά προϊόντα και είδη γραφείου. Μολύβια, στυλό, τετράδια, μπλοκ σημειώσεων, τσάντες, κασετίνες, γόμες, αυτοκόλλητα post it και άλλα αυθεντικά προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρείτε στο eshop καθώς και στα παρακάτω σημεία πώλησης:
Θεσσαλονίκη: Ρογκότη 3, Τηλ. 2310 555920
Νυμφαίο: Νίκειος Σχολή, 23860 31155 & στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας
Καταστήματα Notos Galleries: Σταδίου & Αιόλου (Αθήνα), Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού (Πειραιάς), Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 31, Στοά Χιρς (Θεσσαλονίκη)
NOTOS HOME: Πλατεία Κοτζιά (Αθήνα), GOLDEN HALL ισόγειο (Μαρούσι).
Αγοράστε τα σχολικά είδη online
O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην πόλη-θαύμα του Μικρόπολις!
Για 3η συνεχή χρονιά η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δίνει το παρόν στο παιδικό φεστιβάλ Μικρόπολις στον χώρο Τεχνόπολις στο Γκάζι. Με βάση το τρίπτυχο «Γνώση, Δημιουργία, Παιχνίδι», μια μεγάλη εκπαιδευτική διοργάνωση με πλούσιο θέαμα και παιχνίδι θα ψυχαγωγήσει τα μικρά παιδιά. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Παιδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Bloom, θα σας περιμένει στη Γειτονιά της Δροσιάς και του Παιχνιδιού.
Διαβάστε περισσότερα
Δύο νεκρές αρκούδες σε τροχαία
Δύο ακόμα αρκούδες σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα ανεβάζοντας έτσι σε οχτώ των αριθμό των θυμάτων μέσα στο 2012. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Αυγούστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, 800 περίπου μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε να παραλάβει ένα νεκρό αρκουδάκι φετινής γέννας. Πριν από μερικές ημέρες στην Εγνατία Οδό πριν το τούνελ Δρίσκου, πολύ κοντά στην έξοδο για Ιωάννινα, βρέθηκε νεκρή και μία ενήλικη αρκούδα την οποία χτύπησαν δύο διερχόμενα αυτοκίνητα!
Καλή σχολική χρονιά!
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κάθε χρόνο ενημερώνει και ευαισθητοποιηθεί 100.000 παιδιά. Και φέτος η παιδαγωγική του ομάδα θα επισκεφτεί σχολικές τάξεις με νέα και παλιά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές παρουσιάσεις, πρωτότυπα και βιωματικά εργαστήρια. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα ανακοινώσει αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν φέτος καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας για τα σχολεία ώστε να δηλώσουν συμμετοχή.

Συντήρηση και πότισμα δενδροφυτεύσεων
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πριν από περίπου ένα χρόνο προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις στο Σέιχ Σου και σε άλλη δασική περιοχή στο Τριάδι Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της δράσης τον προηγούμενο μήνα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με ειδικό συνεργείο και υπό την επίβλεψη του ειδικού δασολόγου, Χριστάκη Ευαγγέλου, σε συντήρηση και πότισμα των δέντρων.
Ο λύκος του μήνα: Ο Πτολεμαίος
Μαζί με την Πτολεμαΐδα, βρέθηκαν το Μάιο του 2000 στην Οξιά της κοινότητας Βλάστης στο όρος Άσκιο, από κυνηγό που εκπαίδευε τους σκύλους του. Οι Πτολεμαίοι είναι πολύ απόμακρα και φοβισμένα ζώα και δύσκολα μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει στο Καταφύγιο του Λύκου όπου και φιλοξενούνται, καθώς αποφεύγουν τον άνθρωπο. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μπορείτε να υιοθετήσετε τον Πτολεμαίο! Με τα χρήματα της υιοθεσίας καλύπτετε ένα μέρος των εξόδων διατροφής αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, γίνεται η συντήρηση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων και φυσικά συνεχίζεται η δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έτσι ώστε να μην εξαφανιστεί το είδος του λύκου από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Υιοθετήστε τον Πτολεμαίο!
arcturos main arcturos blog arcturos shop arcturos products arcturos contact


--
Το ηλεκτρονικό δελτίο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στέλνεται δωρεάν σε υποστηρικτές και φίλους της οργάνωσης. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά e-mails από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, πηγαίνετε σε αυτό το link ή επικοινωνήστε μαζί μας στο newsletter@arcturos.gr

Η ΌΛΥΜΠΟΣ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των καιρών ανέλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, από την πρώτη στιγμή, για λύση στην παραγωγή ελληνικών καθαρών ζωοτροφών

ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ
Οι πρώτοι σπόροι φύτρωσαν στην Ελληνική γη και άνθισαν λουλούδια.
Λάρισα 14/9/2012
 
Η ΌΛΥΜΠΟΣ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των καιρών ανέλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, από την πρώτη στιγμή, για λύση στην παραγωγή ελληνικών καθαρών ζωοτροφών, για περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, καταθέτοντας πρόταση για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, την τόνωση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιούνιο και σε συνεργασία με το εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘΙΑΓΕ) ξεκινήσαμε ερευνητικό έργο με στόχο την μελέτη της καλλιέργειας μη γενετικά τροποποιημένων πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών σε διατοπικά πιλοτικά πειράματα αγρού διάρκειας 28 μηνών.
Η αρχή έγινε σε πιλοτικούς αγρούς συνεργατών στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, σε αγροκτήματα συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, με επίσπορη καλλιέργεια μη γενετικά τροποποιημένης πρωτεϊνούχας σόγιας.
Επίσης εγκαταστάθηκε πειραματικός αγρός αξιολόγησης έκτασης 10 στρεμμάτων στο αγρόκτημα του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών για δοκιμές ποικιλιών σόγιας και ακολούθως ρεβιθιών, κουκιών και λούπινων.
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!
Στην νέα χειμερινή καλλιεργητική περίοδο που ξεκινάει θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης όξινων και ξερικών εδαφών σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας με την καλλιέργεια λούπινων και κτηνοτροφικών ρεβιθιών.
Στη συνέχεια θα εγκατασταθούν σημαντικά μεγαλύτερης έκτασης πιλοτικοί αγροί σόγιας ως κύρια ανοιξιάτικη καλλιέργεια στοχεύοντας στην επέκταση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Ως ΌΛΥΜΠΟΣ είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε ένα νέο όραμα στην ομάδα συνεργατών που εργάζεται συστηματικά σε αυτό το έργο και στους παραγωγούς κτηνοτρόφους και αγρότες.
Φιλοδοξούμε να εμπνεύσουμε και να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία ενός νέου ελληνικού δικτύου συμβολαιακής γεωργίας για καθαρές ελληνικές ζωοτροφές, και αγνά προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των καταναλωτών και με υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους.

Περήφανοι ως Έλληνες
 
 
16ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Θεσ/νίκης * 410 02 ΛΑΡΙΣΑ * ΤΗΛ.: (2410) 541.160-3 – FAX 2410 541.164 www.olympos.gr – e-mail: info@olympos.gr