Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΑΦΕΣ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ και της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ !!!


Ο ΜΠΡΑΜΣ
Ο ΣΠΙΘΑΣ




                                                                                                                         

Η ΑΦΡΟΥΛΑ


Ο ΜΑΙΛΟ

Η ΝΤΑΛΙΑ

Η οικογένεια του Κώστα και της Μαρίας Κατσιγιάννη μαζί με τον μικρό τους γιο Μιχαήλ Αγγελο έχει στην φροντίδα της πάνω από 15 ζώα που βρήκαν στο σπίτι τους φροντίδα και περίθαλψη.Ο Μπραμς ο μοναδικός που επέζησε από την παρέα μετά το κέρασμα της φόλας στην πλατεία του Αγγελοχωρίου,ο λεισμανιακός Σρεκ,η τροφαντούλα Αφρούλα που βρέθηκε πεταμένη μαζί με τα αδέρφια της στα σκουπίδια,η αρρωστούλα Φιόνα που χαροπάλευε και έχει γίνει μια πανέμορφη και ευτυχισμένη σκυλίτσα.Η κρίση και η ανεργία των τελευταίων χρόνων έχει χτυπήσει και την δική τους οικογένεια και η φροντίδα και συντήρηση των ζώων είναι πια πολύ δύσκολη.Η Μαρία και η υπόλοιπη οικογένεια θέλοντας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα φάρμακα,τροφή και αντιπαρασιτικά για τα ζώα αυτά μας καλεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 7 μμ για απογευματινό καφεδάκι,χειροποίητες πίτες και σπιτικά γλυκά όλα από τα χεράκια της Μαρίας στον υπέροχο κήπο τους στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.Τιμή εισόδου 5 ευρώ και τα παιδιά δωρεάν.Τηλέφωνο συννενόησης 23920-57451.Η ομάδα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ θα είναι εκεί.Εσείς?


ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ !!!

Χανιά: Αετός τραυματισμένος από όπλο σε κλουβί με κομμένα τα νύχια στο παράρτημα του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Κρήτη



  Ένας πανέμορφος μα κακοποιημένος νεαρός αετός (Aquila pennata) σε προθανάτιο στάδιο έφτασε στα χέρια των ανθρώπων του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Κρήτης, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, από τα Χανιά πριν από 15 μέρες. Τον εντόπισε σε αγροτική περιοχή των Χανίων ένας κάτοικος, που δεν αδιαφόρησε!
Τα νύχια του αρπακτικού ήταν κομμένα. Η ουρά μαρτυρούσε, ότι ζούσε υπό αιχμαλωσία, ενώ το ένα φτερό του ήταν σε αποσύνθεση τραυματισμένο από πυροβόλο όπλο.
Η κα Στεφανάκη εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. μας εξηγεί: «Τα καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε στο κέντρο πρώτων βοηθειών μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Τα συγχαρητήρια και πάλι ανήκουν στον κτηνίατρο κύριο Παρασύρη για την επιτυχή εγχείρηση και ήλωση.
Ολοκληρώσαμε την αγωγή, ενδυναμώθηκε ο οργανισμός του πτηνού εντυπωσιακά και την περασμένη Τρίτη ταξίδεψε για να κάνει αποθεραπεία του στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα!».



ΠΗΓΗ: www.zoosos.gr
 

Spot-on αμπούλες:Ανάγκη για τροποποιήσεις λέει η EPA



Ο οργανισμός EPA (Environmental Protection Agency), είναι ο οργανισμός εξασφάλισης ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων στην Αμερική, και ελέγχει τα φυτοφάρμακα ή τα σκευάσματα που περιέχουν ουσίες φυτοφαρμάκων!
Είναι κάτι αντίστοιχο με την FDA, μόνο που η FDA ελέγχει τα τρόφιμα και τα φάρμακα!

Η EPA, είναι λοιπόν και αρμόδια για τον έλεγχο των spot-on φαρμάκων για πρόληψη ψύλλων, τσιμπουριών κλπ, καθώς αυτά περιέχουν ποσότητες φυτοφαρμάκων, και μετά από 45.000 καταγγελίες για ανεπιθύμητες ενέργειες - από απλές - φαγούρα, μέχρι και θανάτους - διενεργεί έρευνα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με σκοπό να αναγκάσει τις εταιρείες παρασκευής και διάθεσης να αλλάξουν τις δοσολογίες!

"Πρέπει να μειωθούν οι δοσολογίες και να φτιαχτούν νέες βάσει κιλών και είδους ζώου" προειδοποιούν οι ειδικοί τις εταιρείες δίνοντάς τους έναν 7σέλιδο οδηγό με τις νέες προδιαγραφές των φαρμάκων!

Ζητούν την πλήρη αλλαγή των ετικετών, με εμφανείς εικόνες για τα ζώα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, ξεχωριστά σκευάσματα για γάτες και σκύλους - άσχετα αν ένα σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δύο είδη, μικρότερες δοσολογίες, αλλά και μείωση της περιεκτικότητας σε φυτοφάρμακα έως και απαγόρευσή τους!

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που καλούνται σε αλλαγές λόγω υπερδοσολογίας, και μη ευκρινών ετικετών, είναι οι εξής Bayer, Pfizer, Hartz Mountain Corp., Merial, Pet Logic, Sergeant’s Pet Care Products, Inc., Summit VetPharm and Wellmark.

Οι ως άνω εταιρείες, έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και οργισμένους κηδεμόνες που έχουν ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη, για τοξικές αντιδράσεις που δημιούργησαν τα σκευάσματα αυτά στα κατοικίδιά τους, και για τα οποία οι εταιρείες θα κληθούν να καταβάλλουν αποζημιώσεις που θα αγγίζουν τα $5.000.000.

Ο Michael Green, δικηγόρος που έχει αναλάβει τις υποθέσεις 30 κηδεμόνων, δηλώνει ότι πρόσφατα ένωσαν τις υποθέσεις τους με ακόμα 9 δικηγορικά γραφεία, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίων εταιρειών για σκευάσματα με τοξική δράση, και ζητώντας την οριστική απόσυρσή τους!

Όσοι κτηνίατροι επιθυμούν παραπάνω πληροφορίες για την παρέμβαση της EPA, μπορούν να τις βρουν στο site της Environmental Protection Agency, που έχει αναρτηθεί η 7σέλιδη αναφορά του
ΠΗΓΗ: Happy Dogs World