Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ηράκλειο Κρήτης: Κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην αστυνομικού διευθυντή που πυροβολεί σκυλιά


O Γιώργος Γ. κατέθεσε στις 25 Ιουνίου 2012 μήνυση στην εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης ενάντια σε πρώην αστυνομικό διευθυντή που φέρεται να πυροβόλησε αδέσποτο σκυλί.
 Ενώ ένα χωριό 1000 κατοίκων, το Σκαλάνι, σιωπά και φοβάται, όπως λέει ο ίδιος ο κύριος Γιώργος στο adespoto.gr, εκείνος τόλμησε να υπερασπιστεί τη ζωή των ζώων που χάνονται εδώ και χρόνια, από όταν ακόμα ασκούσε το αξίωμα του και πυροβολούσε ό,τι κινούνταν!

Όπως μας είπε ο κύριος Γιώργος ο δράστης είναι πρώην αστυνομικός διευθυντής και το χόμπι του είναι να σκοτώνει σκυλιά! ''Εχει αποθρασσυνθεί! Εκανε το σερίφη ακόμα και όταν είναι σε αποστρατεία. Φανταστείτε τι έκανε όταν είχε και το αξίωμα'', λέει.
 
Ο κύριος Γιώργος κάποτε του είχε δωρίσει δύο βελγικά ποιμενικά και το ένα το σκότωσε  γιατί του έφαγε μία κότα! Το δεύτερο τη γλίτωσε αφού το είχε δώσει αλλού!
 
Η περιοχή είναι αγροτική και υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα. Τα προβλήματα μάλιστα δεν σταματούν στην κακοποίηση ζώων αφού την ίδια μέρα που σκότωσε το σκυλί πυροβολώντας το, αυτόπτες μάρτυρες ήταν στο σημείο για άλλο λόγο: καταπάτηση χωραφιού!
 
Την ίδια μέρα, από καταγγελία άλλου ατόμου και αφού αφέθηκε ελεύθερος, λέγεται ότι σκότωσε και άλλα σκυλιά ανενόχλητος και απτόητος!

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 57χρονος πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και θανάτωσε τον αδέσποτο σκύλο.Την υπόθεση διερευνά το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.
 
 
Το πρώτο σκυλί που σκότωσε, το σκότωσε μπροστά στα μάτια παιδιών που περίμεναν το λεωφορείο και συχνά το χαϊδευαν στην στάση.
 
Η μήνυση θα φτάσει στον Εισαγγελέα την Παρασκευή και ο κύριος Γιώργος ζητά εκτός από την τιμωρία του δράστη και να του αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας καθώς τον θεωρεί άκρως επικίνδυνο τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι απείλησε γυναίκες που θα κατέθεταν εκ μέρους ζωοφιλικού σωματείου και τελικά δεν κατέθεσαν.

Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης.
 
ΠΗΓΗ: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου