Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οχημα παρέσυρε λύκο σε επαρχιακό δρόμο-ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ»




Ο τρίτος λύκος που πέφτει θύμα τροχαίου μέσα στο 2012, βρήκε τον θάνατο το πρωί της Κυριακής στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Πτολεμαΐδας.

Το άτυχο ζώο στον δρόμο Φλώρινας - Πτολεμαϊδας
Το άτυχο ζώο στον δρόμο Φλώρινας - Πτολεμαϊδας 
Ο ενήλικος αρσενικός λύκος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα και χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα, πολύ κοντά στον οικισμό Βαλτόνερα του νομού Φλώρινας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος ακαριαίος για το άγριο ζώο.
Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» δεν ειδοποιήθηκε από τον οδηγό, αλλά από κάτοικο της κοινότητας Αετού, ο οποίος εντόπισε αργότερα τον νεκρό λύκο.
Φροντίδα
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση, σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα, ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, ενώ συλλέγει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τη μελέτη και την προστασία της άγριας πανίδας, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων.
Η οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» προτείνει στην πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.


πηγή:
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου