Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διεξάγει προανάκριση για τη θανάτωση της σκυλίτσας


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γ.Ε.Σ., Γιάννης Σηφάκης, μας επιβεβαίωσε πριν από λίγο τηλεφωνικά, ότι ο πράγματι ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διέταξε προανάκριση μετά τις καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας και από το www.zoosos.gr, σχετικά με την εκτέλεση σκύλου από επαγγελματία οπλίτη κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, το οποίο βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί από το Γραφείο Υπουργού του ΥΠ.ΕΘ.Α. με email η ιστοσελίδα www.adespoto.gr πληροφορήθηκε έχει διαταχθεί προανακριτική εξέταση από Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών.
Ο κ. Σιφάκης μας εξήγησε, ότι μάλιστα εστάλησαν εκ νέου οι εντολές, οι οποίες αναφέρουν, ότι για κάθε θέμα σχετικό με τα αδέσποτα οι διοικητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους φιλοζωικές οργανώσεις.
Όταν του υπενθυμίσαμε, ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 οι δήμοι είναι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση των πληθυσμών των αδέσποτων ζώων, και όχι οι ιδιώτες εθελοντές μας εξήγησε ότι «μόλις καλούμε στους δήμους αμέσως μας παραπέμπουν στα φιλοζωικά σωματεία!».

ΠΗΓΗ:  www.zoosos.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου